Rinus van Kalmthout

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Rinus van Kalmthout. De coureur uit Hoofddorp is momenteel de enige Nederlandse rijder in de IndyCar. F1Maximaal verzamelt al het nieuws over Van Kalmthout uit de IndyCar. Van Kalmthout maakte op 6 juni 2020 zijn debuut voor Ed Carpenter Racing. De jonge rijder staat in 2020 onder contract bij het team uit Indianapolis.

Van Kalmthout van junioren naar IndyCar

Van Kalmthout is al vanaf 2017 actief als autocoureur in de Verenigde Staten. VeeKay, zoals hij in het land wordt genoemd, reed in de Pabst Racing Services en wist daar als tweede te eindigen in het klassement. In zijn volgende seizoen, in 2018, won Van Kalmthout het Pro Mazda Championship. Daarna reed Van Kalmthout nog de Juncos Racing en de Dragon Hitech GP. Laatstgenoemde wist Van Kalmthout ook te winnen en dat leidde uiteindelijk naar de IndyCar Series, waar Van Kalmthout vanaf 2020 een contract heeft bij Ed Carpenter Racing.

Debuutrace en verloop eerste seizoen

De debuutrace van Van Kalmthout was er eentje om snel te vergeten. VeeKay kwam in de muur terecht tijdens de rookie training en mistte daardoor de kwalificatie. In de race ging het ook bijna mis met de muur, maar uiteindelijk was het een botsing met Alex Palou, waardoor de race van Van Kalmthout voorbij was. Beter ging het tijdens de tweede race op het Indianapolis Motor Speedway. Na een inhaalrace kwam Van Kalmthout uit op de vijfde plek.

Tijdens de Indy 500 liet Van Kalmthout zich weer eens van zijn goede kant zien. Verrassend wist hij zich namelijk te plaatsen bij de Fast Nine. Opvallend detail is dat Van Kalmthout de enige coureur met een Chevrolet motor was die zich daarvoor plaatste. Tijdens deze Fast Nine wist Van Kalmthout zich uiteindelijk als vierde te kwalificeren voor de Indy 500. De race verliep uiteindelijk minder goed voor de jonge coureur. Een ongeluk tijdens de tweede pitstop in de box met zijn crew werd uiteindelijk fataal voor Van Kalmthout. Hij kwam niet verder dan de twintigste plek.

Rinus van Kalmthout Nieuws