F1 Kijktip | Verstappen doet mee aan ludieke race en racet van berg af Max Verstappen
Max Verstappen

F1 Kijktip | Verstappen doet mee aan ludieke race en racet van berg af

F1 Kijktip | Verstappen doet mee aan ludieke race en racet van berg af

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elk weekeinde een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

We duiken voor de eerste F1 Kijktip van 2022 het recente verleden in. Althans, 2015 klinkt als niet al te lang geleden, maar we spreken toch al over zeven volledige jaren terug de tijd in. Ook in dat jaar werd de Red Bull Zeepkistenrace, een soort Ter Land, Ter zee en in de lucht-evenement waarin deelnemers in een omgebouwde skelter een dalend parkours moeten bestieren, georganiseerd, zoals wel vaker. Zoals de naam verraadt is Red Bull de partij achter de 'race', die jaarlijks wordt gehouden in het Limburgse Valkenburg.

Red Bull zet Nederlandse troef in

Red Bull had voor de 2015 echter een troef achter de hand: Formule 1-rookie Max Verstappen. De regerend wereldkampioen Formule 1 maakte dat jaar zijn debuut in de koningsklasse van de autosport en was wel te porren voor deelname aan de Red Bull Zeepkistenrace. En dat deed hij dan ook.

In een in de kleuren van Toro Rosso, zijn toenmalige renstal, omgetoverde skelter dook Verstappen in het diepe en reed hij de Cauberg af. Waar menig mede-deelnemer zich verslikte in de obstakels op de weg, deed de toen zeventienjarige Nederlander dat niet. De zege leverde dat niet op, die ging naar De Mergelvreters, maar mooie beelden waren er wel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws