Verstappen volgend weekend in actie in virtuele 24 uur van Le Mans Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen volgend weekend in actie in virtuele 24 uur van Le Mans

Verstappen volgend weekend in actie in virtuele 24 uur van Le Mans

Max Verstappen komt volgend weekend in actie in de virtuele 24 uur van Le Mans. Samen met drie andere coureurs zal hij het virtuele endurance-evenement pogen te voltooien. De kwalificatie van het evenement staat volgende week vrijdag op het programma, terwijl om 14.00u op zaterdag de lichten doven. Vanaf dan zal Verstappen in etappes achter zijn simrace-stuur te vinden zijn.

Verstappen komt volgend weekend uit voor zijn simrace team, Team Redline genaamd. Met Team Redline, bestaande uit vier coureurs, gaat hij het virtuele evenement aan. Naast de Nederlander zijn Felix Rosenqvist, Max Benecke en Atze Kerkhof te vinden. Daarmee heeft hij drie namen naast zich die hem aan de simrace-zege kunnen helpen.

De Zweedse Rosenqvist is vooral bekend van zijn goede prestaties in de juniorenklassen. Zo wist hij in 2015 de Formule 3 te winnen, terwijl hij er tevens tweemaal met de overwinning vandoor ging na de prestigieuze Grand Prix van Macau. In de Formule E wist hij het daarnaast tot een derde eindklassering te schoppen in het 2016-2017-seizoen. Geen onbekende voor menig autosportliefhebber, dus.

In Benecke en Kerkhof heeft Verstappen twee heren met heel veel simrace-ervaring. De Duitser, Benecke, is een bekende van de Red Bull Racing-coureur. Ook Benecke, die dezelfde voornaam draagt als Verstappen, rijdt namelijk al jaren voor Team Redline. Kerkhof is een Nederlander met wie Verstappen veel simracet en die Verstappen ook coacht in het online racen.

Kwalificatie Verstappen om 19.00u lokale tijd op 14 januari

Om 19.00u lokale tijd gaat men zich op 14 januari kwalificeren voor de virtuele 24 uur van Le Mans. De wedstrijd wordt een dag later gestart om 14.00u. Vanaf dan is het zaak voor de rijders om het materiaal een dag lang op het circuit te houden. Met een simpel rekensommetje valt te beargumenteren dat Verstappen zo'n zes uur achter zijn simrace-stuurtje door zal brengen. De andere achttien uur zullen verdeeld worden onder zijn teamgenoten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws