F1 Kijktip | Hamilton doet wat Verstappen dertien jaar later zou doen Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | Hamilton doet wat Verstappen dertien jaar later zou doen

F1 Kijktip | Hamilton doet wat Verstappen dertien jaar later zou doen

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elk weekeinde een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Deze week gaan we terug naar 2008, toen het geluk Lewis Hamilton wél toelachte. De Brit verloor afgelopen zondag op een voor hem zure wijze de wereldtitel aan Max Verstappen, mede ingegeven door een beslissing van wedstrijdleider Michael Masi om met nog één ronde te gaan de safety car-situatie op te heffen. Daardoor kon Verstappen hem op nieuw rubber inhalen en zodoende wereldkampioen worden.

In 2008 was het echter Hamilton die de rollen deed omdraaien in de absolute slotfase van het seizoen. Voor de Braziliaanse Grand Prix van dat jaar kon concurrent Felipe Massa enkel kampioen worden als Hamilton zesde of lager zou finishen. Kortom: als de Brit P5 zou pakken, dan was dat voldoende voor het goud ongeacht wat zijn Ferrari-concurrent zou doen.

Massa won de race en maximaliseerde dus. Hamilton daarentegen leek op weg naar een P5, totdat de hemel in de slotfase openbarstte en Interlagos nat liet worden. Op regenbanden maakte de toenmalige McLaren-coureur in de één-na-laatste ronde een fout, waardoor Sebastian Vettel in de Toro Rosso hem kon passeren. P6 en dus geen titel voor Hamilton.

Hamilton doet het in allerlaatste bocht

Toen Massa als eerste over de meet kwam in zijn thuisrace, reed Hamilton nog rond op die zesde stek. Iedereen bij Ferrari vierde al feest, maar ondertussen deed Hamilton het onmogelijke. Voor hem en Vettel reed Timo Glock namelijk rond. Hij gokte bij de laatste regenbui erop dat hij het wel even op droogweerbanden kon uitrijden. Alle grip was echter weg en de Duitser liep te harken op Interlagos. Daardoor konden Vettel en Hamilton in de allerlaatste bocht van de allerlaatste ronde van de allerlaatste race van 2008 hem inhalen.

Leuk voor Vettel, allesreddend voor Hamilton. Hij werd namelijk vijfde en pakte dus net dat ene punt dat voor hem de wereldtitel zou opleveren. Hij zou er namelijk 98 pakken en Massa 97 stuks. Check deze laatste beslissende rondes via de YouTube-link hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws