Incidenten zorgen voor glimlach bij Verstappen: 'Mooi als ze het niet verwachten' Max Verstappen
Max Verstappen

Incidenten zorgen voor glimlach bij Verstappen: 'Mooi als ze het niet verwachten'

Incidenten zorgen voor glimlach bij Verstappen: 'Mooi als ze het niet verwachten'

Max Verstappen heeft genoten van de gevechten tijdens de Grand Prix van Las Vegas. De coureur van Red Bull Racing had het met meerdere coureurs aan de stok en de straffen die werden uitgedeeld, vond hij meer dan terecht. De Nederlander kan dan ook lachen na de chaotische race op het Las Vegas Strip Circuit en heeft hij zelfs een beetje genoten van de baan tijdens de race, al was hij eerst nog kritisch over het circuit.

Verstappen boekte in Las Vegas alweer zijn 53e zege van zijn loopbaan. Daarmee staat de coureur van Red Bull op gelijke hoogte met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De zege was echter niet zo vanzelfsprekend als andere overwinningen dit seizoen. De coureur kreeg te maken met een tijdstraf van vijf seconden en reed een deel van de race met een halve voorvleugel na een clash met George Russell. Door de safetycar na de crash kon Verstappen wel aanhaken bij het gevecht voor de overwinning.

De problemen van Verstappen begonnen allemaal bij de start. De Nederlander kwam goed weg en zat aan de binnenkant van Leclerc. Beiden remden laat en schoten van de baan af. 'Ik had een hele goede start, maar dat had ik totaal niet verwacht. We remden toen allebei laat, maar er was gewoon geen grip dus ik bleef glijden, glijden, glijden. Toen gingen we allebei en kreeg ik daar een straf voor', zegt een schuldbewuste Verstappen voor de camera van Viaplay.

Vanaf dat moment leek Verstappen de snelheid te kunnen controleren en leek die straf weinig uit te maken. Desondanks vond Leclerc de snelheid en kwam hij steeds dichterbij. In de ronde dat Verstappen naar binnen dook voor nieuwe banden kon de Ferrari-coureur er ook voorbij. 'De eerste stint was wel lastig aan het einde, want ik had veel last van graining. Na de stop moest ik natuurlijk veel mensen inhalen en dat duurde allemaal wat langer. Zeker achter Lewis (Hamilton, red.) die lekker in het midden bleef rijden met zijn lekke band.'

Verstappen kan lachen om incident met Russell

Het incident met Leclerc was niet het enige moment van Verstappen dat werd bekeken. Door de straf kwam de drievoudig wereldkampioen in het verkeer terecht en moest hij dus enkele rijders in gaan halen. Dat ging in gevecht met Russell mis. De Brit leek Verstappen niet te verwachten en dat was ook de bedoeling van Verstappen, die kan lachen om het incident. 'Het kwam gewoon goed uit zo. Ik vind het altijd wel mooi als mensen het niet verwachten.'

Verstappen komt klein beetje terug op eerdere mening

De glimlach was dit weekend wel even weg bij de Nederlander. Verstappen heeft meermaals duidelijk gemaakt dat hij geen fan is van de show en het circuit, maar na deze race komt Verstappen er even op terug. 'Het was zeker ook leuk om te rijden. De snelheid was goed, maar ik moest mijn moment wel afwachten.' Aan het einde van de race ging het wel weer als vanouds voor de regerend kampioen. 'Toen ik op kop lag en de DRS weg was, kon ik gewoon wegrijden', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws