WK-stand: Pérez bezorgt Red Bull felbegeerde één-twee, Mercedes moet vrezen Formule 1
Formule 1

WK-stand: Pérez bezorgt Red Bull felbegeerde één-twee, Mercedes moet vrezen

WK-stand: Pérez bezorgt Red Bull felbegeerde één-twee, Mercedes moet vrezen

Sergio Pérez heeft door een derde plek tijdens de Grand Prix van Las Vegas de tweede plek in het kampioenschap veiliggesteld. De Mexicaan verloor in de laatste ronde de strijd van Charles Leclerc, nadat hij eerder al Max Verstappen aan zich voorbij moest laten gaan. Door een moeilijk weekend van Mercedes kwam de tweede plaats van Pérez in het kampioenschap echter niet meer in gevaar. Mercedes moet op zijn beurt naar Ferrari gaan kijken.

De Grand Prix van Las Vegas begon nog desastreus voor Pérez. De coureur van Red Bull was aan het begin van de race betrokken bij een incident met meerdere coureurs. Hierdoor kwam hij al vroeg binnen om zijn voorvleugel te wisselen en zakte de Mexicaan terug naar de zestiende plek. In de openingsfase won hij nog wel een paar plekken doordat Lando Norris een zware crash kenden. Coureurs die op de softs waren gestart besloten gebruik te maken van de safetycar, waardoor Pérez een paar plekjes opschoof.

De vroege stop van Pérez was uiteindelijk een geweldige strategie voor de Red Bull-coureur. Teamgenoot Verstappen maakte de race namelijk eigenhandig heel erg spannend. Eerst pakte de Nederlander bij de start Leclerc op onreglementaire wijze, waardoor hij een tijdstraf van vijf seconden kreeg. Door een langzamere stop kwam Verstappen in gevecht met George Russell. Bij een inhaalactie in bocht 12 eindigde het gevecht in tranen. Russell werd ditmaal aangewezen als de schuldige.

Deze crash en de safetycar die daarop volgde, was koren op de molen voor Pérez. De Mexicaan lag op dat moment aan de leiding van de race en kon bijna een gratis stop maken. Leclerc pakte uiteindelijk de leiding wel weer af, maar Pérez zat in het gevecht. Verstappen bleek uiteindelijk te snel te zijn voor de man uit Guadalajara, maar het gevecht met Leclerc was spannend. Deze bleek door een matig weekend van Mercedes niet heel boeiend te zijn. Met een derde plek pakte Pérez officieel de tweede plek in het kampioenschap.

Mercedes voelt hete adem Ferrari in de nek

Voor Mercedes werd het een moeilijk weekend in Las Vegas. Dat betekende niet alleen dat Hamilton niet meer de tweede plek kan veroveren, maar ook dat Ferrari dicht bij de Duitse renstal komt in het constructeurskampioenschap. Leclerc pakte de tweede plek en Carlos Sainz kwam als zesde over de streep. Achter de Spanjaard kwamen beide Mercedes-coureurs pas over de streep. Hierdoor bedraagt het gat nog maar vier punten in het voordeel van Mercedes.

Bekijk hier de volledige WK-stand!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws