Piastri's ups en downs in Las Vegas: 'De race op zondag leek duizend keer beter' Formule 1
Formule 1

Piastri's ups en downs in Las Vegas: 'De race op zondag leek duizend keer beter'

Piastri's ups en downs in Las Vegas: 'De race op zondag leek duizend keer beter'

Oscar Piastri slaagde erin punten te behalen tijdens de Grand Prix van Las Vegas, nadat hij op zaterdag slechts de achttiende plek had weten te veroveren tijdens de kwalificatie. De Australiër vocht zich in de eerste fase van de race al terug naar de tiende positie en finishte uiteindelijk op die plek in zijn McLaren.

Op zaterdag leek het niet goed te gaan voor het McLaren-team. 'Ik denk dat de kwalificatie niet erg representatief was voor ons tempo; ik denk dat we veel meer in ons hadden', vertelde Piastri tegenover F1TV over het verschil tussen de snelheid van McLaren in de kwalificatie en de race. 'We hadden het tempo niet om vooraan mee te doen, maar we hadden wel in de top tien kunnen eindigen', voegde hij eraan toe.

Ondanks de teleurstellende kwalificatie wist Piastri het weekend om te draaien naar een beter resultaat. 'Het was zeker bewogen en behoorlijk vermakelijk, eerlijk gezegd', zei de Australiër over de race in Las Vegas. 'Achteraan beginnen was niet zo slecht als het leek. Het tempo was echt goed en de banden presteerden goed in vergelijking met andere teams. Het was jammer dat we weer moesten stoppen; anders hadden we misschien op de vierde plek kunnen staan', lichtte Piastri verder toe.

Verrassend resultaat

Door het teleurstellende resultaat op zaterdag had Piastri niet verwacht een goed resultaat neer te kunnen zetten tijdens de race. 'Door de kwalificatie leek de race op zondag duizend keer beter', begon hij. 'Ik denk dat we tijdens de race vooral een beetje verrast waren door de snelheid die we hadden. Ik weet niet waardoor het komt, maar we hadden op zaterdag veel problemen met de banden, en tijdens de race waren ze onze beste vriend', aldus Piastri.

De Australiër begon de race in Las Vegas op harde banden om een andere strategie te hanteren dan andere coureurs. 'We gebruikten de harde band en hoopten op een safety car, maar die kwam niet, dus zaten we een beetje in de problemen', gaf de McLaren-coureur eerlijk toe. 'Het is jammer dat een paar dingen niet gingen zoals we wilden. Ik heb het gevoel dat er dit weekend niet veel dingen gingen zoals we wilden, maar dat is Vegas', voegde hij er grappend aan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws