Horner spreekt van 'sprookje' na nieuwe zege van Verstappen: 'Dit is gewoon geweldig' Formule 1
Formule 1

Horner spreekt van 'sprookje' na nieuwe zege van Verstappen: 'Dit is gewoon geweldig'

Horner spreekt van 'sprookje' na nieuwe zege van Verstappen: 'Dit is gewoon geweldig'

Christian Horner heeft genoten van de Grand Prix van Las Vegas. De coureurs van Red Bull Racing pakten net geen één-tweetje. Max Verstappen wist de race wel weer te winnen en na een hard gevecht met Charles Leclerc moest Sergio Pérez genoegen nemen met de derde plek. Horner is desondanks trots op beide coureurs en het seizoen dat de Oostenrijkse renstal kent.

Voor Red Bull leek een één-tweetje tijdens de Grand Prix van Las Vegas zeker een mogelijkheid. Voorafgaand aan de race zouden mensen daar weinig rekening mee hebben gehouden, aangezien Pérez vanaf de elfde plek moest starten na een slechte strategie in de kwalificatie. Door safetycars, en ook mede dankzij zijn teamgenoot, kon de Mexicaan naar voren rijden. Aan het einde van de race zat Pérez dan ook in het gevecht voor de overwinning, al kwam hij daarin net tekort.

Verstappen pakte tijdens de race een straf en schade op. De Nederlander was in de eerste bocht te gretig en duwde Leclerc van de baan. Later in de race knalde hij tegen Russell aan. Dat zorgde in de ogen van Horner wel voor een mooie race. 'Dat was nou puur Vegas', zegt de teambaas bij Viaplay. 'De baan heeft een geweldige race geproduceerd. Pérez stond achteraan en ging door naar voren, Verstappen had een straf en aan het einde werken ze samen. Hierdoor pakken we een één-twee in het kampioenschap. Dat is gewoon geweldig.'

Horner in de wolken met zijn rijders

Verstappen pakte zijn achttiende overwinning van het seizoen en staat na deze zege op gelijke hoogte met Sebastian Vettel. Dit seizoen werd alleen de Grand Prix van Singapore verloren door Red Bull, al kan de Oostenrijkse renstal volgende week nog verliezen in Abu Dhabi. 'Het is echt een sprookje. Om achttien races te winnen met Verstappen en twee met Pérez is gewoon ongelooflijk. Dit willen we volgende week gewoon herhalen. Dit is al een fantastisch resultaat.'

Horner: 'Die dingen zorgden voor een mooie race'

Door Red Bull, en met name Verstappen, was er veel kritiek voor de festiviteiten in Las Vegas. Verstappen was ook niet te spreken over het Las Vegas Strip Circuit. Horner kan de kritiek van zijn coureur begrijpen, al vond hij wel een mooie race. 'Voor een coureur is dit niet de meest uitdagende baan, maar de race was wel geweldig. Lange rechte stukken, keiharde remzones en koude banden; die dingen zorgden voor een mooie race', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws