Marko verklaart klacht Verstappen over lage topsnelheid Red Bull Max Verstappen
Max Verstappen

Marko verklaart klacht Verstappen over lage topsnelheid Red Bull

Marko verklaart klacht Verstappen over lage topsnelheid Red Bull

Helmut Marko heeft verklaard waarom Red Bull Racing voor een gridstraf is gegaan in Sochi. Op het Russische circuit is Mercedes te sterk, wat betekent dat de Oostenrijkse renstal mooi aan schadebeperking kan doen. Ook verklaart de Oostenrijker waarom Max Verstappen over de boordradio klaagde over een gebrek aan topsnelheid. Er moet nog wat veranderen aan de afstelling van de auto.

Allereerst laat de Red Bull-adviseur zich uit over de motorwissel van zijn Nederlandse stercoureur. Door de wissel moet hij de wedstrijd van de achterste plek beginnen. 'Het is zaterdag nat, en daarnaast is dit geen optimaal circuit voor ons', laat hij weten als onder meer ORF hem vraagt naar de beslissing. Een derde plek was in Rusland het waarschijnlijke eindresultaat, dus Red bull lijdt relatief weinig pijn als ze de motor dit weekend wisselen.

Daarnaast kreeg de 23-jarige al een gridstraf vanwege het incident met Lewis Hamilton in Sochi. Door de gridstraf van de motor nu te pakken, neutraliseren ze dat nadeel dus. 'Dat speelde zeker mee in de beslissing', geeft Marko toe. De kracht van Mercedes is echter ook van groot belang voor het team, benadrukt hij: 'Mercedes is hier gewoon heel sterk, wat ons ook overtuigd heeft om voor de wissel te gaan. Tenslotte speelde het weer uiteraard ook een rol.' Er wordt regen verwacht tijdens de kwalificatie.

Verstappen klaagt over gebrek aan topsnelheid

Tegen het einde van de tweede vrije training reed Verstappen achter een Williams en kwam hij tot de conclusie dat hij niet in kon halen. Het verschil tussen de twee bolides is groot dus er heerste logischerwijs verbazing bij de coureur. Marko legt uit wat er mis is gegaan: 'We reden in de tweede vrije training met te veel downforce op Verstappens auto.' Daarom kwam hij dus niet langs de Williams.

'We moeten nog wat topsnelheid zien te vinden. Vanaf nu gaat het vizier op de race, al begrijpen we dat het lastig wordt om ons een weg naar voren te banen', concludeert hij. Op zaterdag is er nog ruimte om aan een afstelling te werken waarbij de nadruk ligt op rechte lijnsnelheid. Dat zal de inhaalrace die Verstappen op zondag moet rijden zeker faciliteren en dat is dan ook de prioriteit van de Oostenrijkers.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws