Massa is fan van Verstappen: 'Hij heeft nog een andere kwaliteit, die hem een winnaar maakt' Max Verstappen
Max Verstappen

Massa is fan van Verstappen: 'Hij heeft nog een andere kwaliteit, die hem een winnaar maakt'

Massa is fan van Verstappen: 'Hij heeft nog een andere kwaliteit, die hem een winnaar maakt'

Voormalig Ferrari-coureur Felipe Massa heeft zich in gesprek met La Gazzetta dello Sport bijzonder lovend uitgelaten over Max Verstappen. Massa was zelfs nog actief in de Formule 1 toen Verstappen op 17-jarige leeftijd debuteerde, iets waar Massa meermaals zijn vraagtekens bij plaatste. Inmiddels is de kleine Braziliaan helemaal overtuigd van Verstappen en ziet hij Ferrari niet als kansrijk om de wereldkampioen te verschalken.

Massa kwam zelf in de Formule 1 uit voor Sauber, Ferrari en Williams, en wist voor het Italiaanse team elf Grand Prix-zeges te boeken. Dat aantal is Verstappen inmiddels al lang gepasseerd: afgelopen weekend evenaarde de Nederlander het record van Sebastian Vettel met zijn 38e overwinning voor Red Bull in zeven jaar tijd. Vooral de laatste jaren loopt de teller hard op, en Massa vermoedt dat dat voorlopig ook nog wel even zo gaat blijven.

Verstappen kent haast geen zwaktes

Volgens de Braziliaan heeft Verstappen niet alleen het juiste talent, maar is hij het complete pakket: 'Hij weet zijn hoofd altijd koel te houden, hij weet hoe hij de juiste keuzes moet maken, en hij is in staat om met het team samen te werken op een manier waarop de meeste coureurs dat niet kunnen', somt Massa op. De manier waarop Massa Verstappen omschrijft doet denken aan de situatie van Michael Schumacher bij Ferrari: 'Hij heeft veel te zeggen binnen het team, en iedereen staat achter hem en steunt hem. De combinatie die hij met Red Bull vormt blijft de te kloppen combinatie. Het is de beste coureur in de beste auto, Het is lastig om in te beelden dat de limitaties in de windtunnel hun competitiviteit zullen beïnvloeden.'

Verstappen klaagt dan wel vaker over de drukke kalender, maar dat heeft voornamelijk met het vele reizen te maken. De Limburger racet namelijk haast dagelijks, ziet Massa. 'Verstappen heeft ook nog een andere kwaliteit, die hem een duidelijke winnaar maakt. Hij is puur en alleen gericht op het racen, zonder enige vorm van afleiding. Dit helpt hem om altijd zijn hoogste niveau te behalen. Als het zou kunnen, zou hij 24 uur per dag racen, in de simulator of op het circuit.' Verstappen bevestigt deze uitspraak alleen maar, want dit weekend neemt hij in zijn vrije weekend deel aan de virtuele 24 Uur van de Nürburgring.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws