Verstappen zei De Vries Marko te bellen: 'Zo zie je, uiteindelijk heb je een zitje' Formule 1
Formule 1

Verstappen zei De Vries Marko te bellen: 'Zo zie je, uiteindelijk heb je een zitje'

Verstappen zei De Vries Marko te bellen: 'Zo zie je, uiteindelijk heb je een zitje'

Max Verstappen adviseerde Nyck de Vries om Helmut Marko op te bellen na zijn knappe invalbeurt op het circuit van Monza. De twee Nederlanders gingen samen eten op de maandag na de Italiaanse Grand Prix, en bespraken de kansen van De Vries. Verstappen is dan ook enorm blij dat hij komend seizoen zijn landgenoot mag verwelkomen op de F1-grid bij AlphaTauri. Of het duo ooit ook teamgenoten zal worden bij het hoofdteam van Red Bull durft hij echter nog niet te zeggen.

Verstappen vertelt in gesprek met Viaplay hoe hij het met De Vries besprak na de Grand Prix van Monza. 'Na Monza hadden we al een etentje, en toen hadden we het er natuurlijk over wat mogelijk is. Toen zei ik ook van, bel Marko op, wie weet wat er mogelijk is, en dat heeft Nyck natuurlijk ook gedaan en dat doet hij natuurlijk ook heel slim', aldus de Nederlander, die ziet dat het positief heeft uitgepakt. 'En zo zie je, uiteindelijk heb je gewoon een zitje voor de komende jaren en dat is natuurlijk heel erg mooi.'

'Wat ik ook heel erg mooi vind, kijk hij zat er altijd beetje tegenaan te leunen en dan krijg je één kans om het te laten zien en dan pak je het ook gewoon met beide handen aan en scoor je meteen ook punten', doelt Verstappen op het optreden in Monza, waar De Vries inviel voor Alexander Albon. 'Dus natuurlijk heel blij voor Nyck en ik weet ook zeker dat hij goed kan leren bij AlphaTauri. Dat is ook gewoon een heel leuk en mooi team, en hopelijk ook competitief, want uiteindelijk draait het daar natuurlijk ook om, dat je voor die punten kunt vechten.'

Nederlands superduo in de maak?

Met de komst van De Vries naar de Red Bull-pool gaan de gedachten al snel naar een Nederlands superduo bij Red Bull Racing, maar of dat erin zit durft Verstappen niet te zeggen. 'Dat moet je niet aan mij vragen, dat ligt natuurlijk aan bepaalde dingen, en dat hangt natuurlijk ook af van wat er naast mij gebeurt, hoe lang Checo goed blijft presteren, maar laten we eerst genieten van twee Nederlanders in de F1', aldus de man die dit weekend zijn tweede wereldtitel hoopt binnen te halen.

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws