Verstappen aangedaan door overlijden Van 't Hoff: 'Dan denk ik ook meteen even aan mijn familie' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen aangedaan door overlijden Van 't Hoff: 'Dan denk ik ook meteen even aan mijn familie'

Verstappen aangedaan door overlijden Van 't Hoff: 'Dan denk ik ook meteen even aan mijn familie'

Het overlijden van Dilano van 't Hoff heeft ook Max Verstappen niet onberoerd gelaten. Het Nederlandse racetalent Van 't Hoff kwam begin juli op een kletsnat Spa-Francorchamps om het leven tijdens een FRECA-race. In een exclusief interview met Formule 1 Magazine laat de coureur van Red Bull Racing weten dat hij wel even stilstond bij het ongeluk en direct moest denken aan zijn eigen familie.

Een maand geleden werd de racewereld opgeschrikt door het fatale ongeluk van Van 't Hoff. Het Nederlandse racetalent, uitkomend voor MP Motorsport in het FRECA-kampioenschap, verloor de controle over zijn bolide op het kletsnatte circuit van Spa-Francorchamps en werd vervolgens aangereden door Adam Fitzgerald. Ondanks dat de hulpdiensten snel ter plekke waren, bezweek de 18-jarige aan zijn verwondingen.

Net als veel andere coureurs werd ook Verstappen diep geraakt door het droevige nieuws. 'Toen het nieuws van het ongeluk van Dilano (Van 't Hoff, red.) naar buiten kwam, had ik er via social media een bericht uitgestuurd. Even later zag ik dat de zus van Dilano onder mijn post had gereageerd: Max, jij was zijn grote voorbeeld. Bedankt voor dit bericht. Die reactie deed wel wat met me', zegt Verstappen in Formule 1 Magazine. 'Dan denk ik ook meteen even aan mijn familie. Dan denk je wel van: shit, als dit mij was overkomen, dan hadden zij… Dan denk je wel: fuck.'

Anders omgaan met risico's

Als hem gevraagd wordt of hij nu anders omgaat met de risico's, heeft Verstappen niet een heel duidelijk antwoord klaar. 'Dat weet ik niet, maar je denkproces is anders. Ik weet hoe ik was toen ik Formule 3 reed. Er bestond geen angst. Dat heb ik nu ook niet, maar ik denk wel meer na over de mogelijke gevolgen van mijn acties. Wat zou er kunnen gebeuren als… Toentertijd stond je daar nooit bij stil en reed je puur op instinct. Ik heb het nu niet over Dilano, want hij werd aangetikt door iemand anders, maar in het algemeen neem je als juniorrijder meer wilde risico’s dan op latere leeftijd', stelt Verstappen tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws