Windsor ziet Verstappen als beste coureur ooit: 'Dichter in de buurt van perfectie dan wie dan ook' Opinie
Opinie

Windsor ziet Verstappen als beste coureur ooit: 'Dichter in de buurt van perfectie dan wie dan ook'

Windsor ziet Verstappen als beste coureur ooit: 'Dichter in de buurt van perfectie dan wie dan ook'

Peter Windsor heeft in zijn meest recente YouTube-livestream uitgebreid Max Verstappen geprezen. De Red Bull Racing-coureur won de afgelopen acht Grands Prix en is druk bezig om de Formule 1-recordboeken te herschrijven. Hoewel Verstappen over de beste auto beschikt, denkt Windsor niet dat er ook maar één coureur is die de Nederlander zou kunnen verslaan in de RB19. Volgens Windsor maximaliseert Verstappen in een ideale situatie.

Verstappen heeft inmiddels 35 Grand Prix-overwinningen gepakt sinds de start van het 2021-seizoen en is al 27 Grands Prix op rij de leider in het wereldkampioenschap. De Nederlander pakt de ene na de andere overwinning sinds hij over competitief materiaal beschikt. 'We fantaseren er allemaal wel over hoe Max (Verstappen, red.) het zou doen in een Mercedes, of hoe Lewis (Hamilton, red.) het zou doen in een Red Bull, of Charles (Leclerc, red.) in een Red Bull', zegt Windsor als antwoord op een vraag van een kijker. 'Natuurlijk zouden Lewis en Charles heel erg goed zijn in de Red Bull, maar ze zouden Max niet verslaan in die Red Bull.'

De 71-jarige Windsor meent dat er helemaal niemand is die Verstappen zou kunnen verslaan op het moment. 'Ten eerste heeft Max ongelofelijk veel zelfvertrouwen, op een manier die we maar heel zelden zien in welk tijdperk van de Formule 1 dan ook. Hij is in complete harmonie met zijn engineering team, dat door Adrian Newey geleid wordt. Hij hoeft nauwelijks zijn mond open te doen om begrepen te worden', weet Windsor. Doorgaans levert het veel spanning op als de favoriet niet vooraan start in een race, maar in België zullen niet veel fans eraan getwijfeld hebben dat Verstappen ook vanaf de zesde startplek zou winnen.

Verstappen benadert perfectie

Windsor meent dat Verstappen, die inmiddels al 31 races op rij in de punten is gefinisht, maar heel ruimte voor verbetering overhoudt. Sterker nog, Windsor denkt dat Verstappen beter is dan welke coureur dan ook in de historie van de sport. 'Hij verlegt de limieten van de menselijke perfectie. Hij is niet perfect, want geen enkel mens zal ooit de perfecte ronde of de perfecte race kunnen rijden, maar hij komt dichter in de buurt van perfectie dan welke coureur dan ook in de geschiedenis van de sport', luidt het duidelijke statement van Windsor.

'Hij heeft verder helemaal niks om hem te verstoren in zijn aanpak. Twintig jaar geleden was er nog meer gevaar, en Max heeft meer races om het te laten zien. Hij heeft een geweldig team aan engineers om zich heen en een ongelofelijke auto. Hij haalt er het maximale uit', aldus Windsor, die het wel leuk zou vinden als de coureurs meer van team zouden wisselen. 'Het zou leuk zijn om de coureurs voor andere teams te zien uitkomen. Het zou interessant zijn om Leclerc in een Red Bull te zien, puur om te zien hoe goed hij nu werkelijk is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws