Verstappen: 'Ben verbaasd dat ik überhaupt schuld draag' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Ben verbaasd dat ik überhaupt schuld draag'

Verstappen: 'Ben verbaasd dat ik überhaupt schuld draag'

Max Verstappen vindt het onbegrijpelijk dat de stewards vonden dat hij een deel van de schuld droeg na de crash op Silverstone. De Nederlander eindigde na een touché met Lewis Hamilton in de barrières in een van de snelste bochten van het circuit en ziet niet in wat hij anders had kunnen doen. Hij gaf zijn titelconcurrent de ruimte.

'Om heel eerlijk te zijn heb ik de verklaring van de stewards niet eens gelezen. Ik hoorde enkel van de straf en die vond ik al niet zwaar genoeg', aldus Verstappen, die op de hoogte gesteld werd van de tijdstraf van de Mercedes-coureur. Een straf van tien seconden is een druppel op een gloeiende plaat voor de topteams, zo'n gat rijden Red Bull Racing en Mercedes volgens hem gemakkelijk dicht.

De straf van Hamilton werd niet hoger gelegd dan tien seconden omdat de wedstrijdleiding vond dat ook Verstappen schuld droeg in het incident. Zelf vindt hij dat onbegrijpelijk: 'Ik denk niet dat ik iets fout heb gedaan in die bocht. Zoals ik al gezegd heb, we racen hard en die bocht is erg snel. Ik weet niet hoe ik procentueel een aandeel heb in dat ongeluk.'

Verstappen maakt het Hamilton moeilijk

Hij legt uit wat zijn gedachtegang was toen hij de bocht inging met zijn titelconcurrent aan de binnenkant: 'Hamilton ging voor een actie, natuurlijk maak ik het hem dan moeilijk. Zodra hij zich committeerde aan de binnenkant en naast mij zat, gooide ik die bocht open en gaf ik hem de ruimte.' Bij RaceFans wil hij benadrukken dat hij dus hard, maar eerlijk te werk is gegaan.

'Wat verwachtten ze (de stewards, red.), dat ik van het circuit zou schieten en mijn positie zou behouden? Dan zouden ze mij waarschijnlijk vertellen dat ik niet wijd mag gaan. Ik ben verbaasd dat ik überhaupt schuld draag', concludeert hij. Wellicht is dit dan ook de reden dat Red Bull een verzoek heeft gedaan om de straf van de Brit te herzien. Of de zaak heropend wordt, zal spoedig duidelijk worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws