Verstappen gematigd tevreden na eerdere 'klotedag': 'Had gewoon moeten winnen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen gematigd tevreden na eerdere 'klotedag': 'Had gewoon moeten winnen'

Verstappen gematigd tevreden na eerdere 'klotedag': 'Had gewoon moeten winnen'

Max Verstappen is blij met zijn inhaalrace, maar hij had de race in zijn ogen gewoon gewonnen zonder de problemen op zowel de zaterdag als de zondag. Sergio Pérez wist zijn eerste zege van het seizoen te pakken, maar Verstappen behield de eerste plek in het kampioenschap doordat hij de snelste raceronde reed. Dat raadde het team van Red Bull Racing af, maar voor Verstappen zat er tijdens de race niets anders op.

Verstappen stond een lastige inhaalrace te wachten na de problemen op zaterdag. Lance Stroll viel stil tijdens de race en dat hielp de Nederlander naar de tweede plek. 'We werden een beetje geholpen met die safetycar. Dat maakte het makkelijker om naar de tweede plek te rijden', geeft Verstappen toe bij Viaplay. Voor de safetycar-situatie duurde het even voordat de Red Bull-coureur op stoom kwam. 'Eerst was het lastig om langs het verkeer te komen, maar op een gegeven moment ging het redelijk snel.'

Na de safetycar-situatie lag Verstappen ineens op de vierde plek. Toen moest de regerend wereldkampioen alleen nog maar voorbij aan George Russell en Fernando Alonso voordat hij zijn teamgenoot kon aanvallen. Door een probleem kwam Verstappen echter nooit tot een echte aanval. 'Ik reed het gat wel dicht, maar het was niet genoeg om aan te vallen. Toen voelde ik natuurlijk ook die problemen. Het leek hetzelfde zijn, maar hij ging nu niet stuk. Ik voelde vooral veel vibratie.'

Verstappen: 'Had al een klotedag'

Doordat Pérez ook al de snelste raceronde in handen had, kwam de eerste plek van Verstappen in het kampioenschap in gevaar. In de laatste ronde ging Verstappen, ondanks de negatieve reactie van het team, nog wat sneller. 'Ik had al een klotedag zaterdag. Als je dan al tweede ligt, wil je ook dat extra puntje pakken. We mogen onze problemen niet hebben, want het was anders een hele andere race geweest. Ik heb de schade beperkt weten te houden, maar ik had de race gewoon moeten winnen', aldus Verstappen.

vers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws