Verstappen geniet: 'Laatste jaren heeft Mercedes nooit concurrentie gehad van buitenaf' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen geniet: 'Laatste jaren heeft Mercedes nooit concurrentie gehad van buitenaf'

Verstappen geniet: 'Laatste jaren heeft Mercedes nooit concurrentie gehad van buitenaf'

Max Verstappen weet dat de focus niet mag afdwalen in de titelstrijd tussen hem in Lewis Hamilton. Hoewel Red Bull Racing de laatste vier races won, is Mercedes zeker niet knock-out voor de 23-jarige Limburger. In gesprek met De Telegraaf legt hij uit waarom.

Verstappen won de Grand Prix van Stiermarken op relatief dominante wijze. Een week later maakt hij zich op voor weer een race op de Red Bull Ring, ditmaal onder de naam van de Grand Prix van Oostenrijk. De veertienvoudig racewinnaar verwacht de komende races geen walk in the park. 'Ik verwacht dat niemand het opgeeft, wij moeten zelf ook blijven pushen', stelt hij.

Daar is volgens hem ook alle reden toe, want ondanks dat Red Bull dit jaar meer races heeft gewonnen dan Mercedes, was de Oostenrijkse renstal niet overal het te kloppen team. 'Zondag waren we hier dominant, dat klopt, maar een week ervoor in Frankrijk was dat bijvoorbeeld niet zo. Het is ook van het circuit afhankelijk.' Eén ding is zeker volgens Verstappen: 'De laatste jaren hebben ze bij Mercedes nooit concurrentie gehad van buitenaf. Ik denk dat dit mooi is voor de Formule 1, dat de strijd om de titel niet beperkt blijft tot één team.'

Verstappen knipoogt naar Nederlands elftal

Verstappen maakt in gesprek met De Telegraaf ook nog een kleine knipoog naar het Nederlands voetbalelftal. Het elftal van de inmiddels ontslagen bondscoach Frank de Boer strandde al in de achtste finales van het Europees kampioenschap van dit jaar. Mede gezien de vele Nederlandse fans dit weekend in Oostenrijk, gaat veel aandacht naar Verstappen uit. 'Nu ze eruit liggen, moet ik de Nederlandse eer maar hooghouden hè', grapt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws