Verstappen kondigt updates RB16B aan: 'Komen komende wedstrijden nog wat dingen aan' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kondigt updates RB16B aan: 'Komen komende wedstrijden nog wat dingen aan'

Verstappen kondigt updates RB16B aan: 'Komen komende wedstrijden nog wat dingen aan'

Hoewel sommige teams de aandacht verschuiven van 2021 naar 2022, blijft Red Bull Racing de komende tijd nog werken aan de RB16B. Dat vertelt Max Verstappen op zijn eigen website. Nu hij en zijn team bovenaan staan in de kampioenschappen, is het volgens hem zaak om te blijven investeren in de bolide van deze jaargang.

Dat betekent echter niet dat de Oostenrijkse renstal niet bezig is met de bolide van 2022, die waarschijnlijk de RB17 gaat heten als Red Bull de traditie met de naamgeving van de auto's doorzet. Voorlopig wordt de RB16B, de bolide van dit jaar, nog volop onder handen genomen. 'Er komen nog wel wat dingen aan, ook de komende wedstrijden', vertelt Verstappen.

Dat is logisch ook, zo stelt de veertienvoudig racewinnaar, want Red Bull heeft voor het eerst sinds 2013 weer een realistisch kans op de wereldtitel in de Formule 1. Verstappen voert de WK stand namelijk aan bij de coureurs, terwijl Red Bull het beste team tot nu toe is. 'Ik denk dat als je een kans hebt om voor het kampioenschap te kunnen gaan, je die vol moet grijpen. Dat lijkt me logisch. Als die kans zich eenmaal voordoet, na er zoveel jaren hard voor gewerkt te hebben, moet je er gewoon voor gaan.'

Verstappen: 'Dan kom ik heel graag terug'

Verstappen en zijn negentien collega-coureurs maken zich op voor wederom een race op de Red Bull Ring. Vorige week werd op hetzelfde circuit de Grand Prix van Stiermarken verreden en Verstappen won. Dit weekend wordt de label van de Grand Prix van Oostenrijk op de race geplakt. Verstappen vindt het overigens niet saai om twee keer achter elkaar op hetzelfde parcours te rijden. 'Nee, eigenlijk niet. Vooral niet als je weet dat je een goede kans maakt om te winnen en vorige week nog hebt gewonnen. Dan kom ik heel graag terug. De Red Bull Ring is voor ons bovendien een thuiscircuit, dus dat motiveert altijd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws