Hamilton: 'Mercedes anticipeerde niet dat Red Bull zo'n grote stap zou maken' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'Mercedes anticipeerde niet dat Red Bull zo'n grote stap zou maken'

Hamilton: 'Mercedes anticipeerde niet dat Red Bull zo'n grote stap zou maken'

Lewis Hamilton denkt dat Mercedes de opleving van Red Bull Racing niet aan zag komen. Nu de Duitse renstal op een derde van het seizoen qua ontwikkeling achter de feiten aan lijkt te lopen laat de zevenvoudig wereldkampioen zich uit over de concurrent, evenals wat hijzelf doet om tijd te winnen ten opzichte van titelrivaal Max Verstappen. 'Uiteindelijk vertrouw ik op het team', stelt Hamilton, die de komende weken verbeteringen aan de W12 wil zien.

De vormdip van Mercedes startte enkele wedstrijden geleden al. Hamilton neemt ons bij Sky Sports F1 mee naar het moment waarop het team uit Brackley de Red Bulls uit het oog leek te verliezen: 'In Monaco was het erg lastig voor ons, dat was overduidelijk een ramp. Voor Baku geldt hetzelfde, hoewel het daarna, in Frankrijk beter ging. Vorig weekend zaten we op een nog hoger niveau, maar Red Bull heeft duidelijk stappen gezet.'

'We werken zo hard mogelijk om tijd te winnen', vervolgt de Brit. Dit houdt in dat Hamilton nu ook met regelmaat in de simulator te vinden is, iets wat hij voor zijn plezier nooit zou doen. Zo heeft hij al eens aangegeven dat hij de toegevoegde waarde van virtueel racen niet ziet. Kan hij zijn team ermee uit de brand helpen, zoals het geval is in de simulatoren van Mercedes, dan draagt hij graag zijn steentje bij.

Mercedes moet tijd winnen

Hamilton staat achttien punten achter in de titelstrijd en heeft nog een lang seizoen om dit relatief kleine gat te dichten, ziet hij zelf ook: 'We zitten nog niet eens op de helft van dit seizoen. Ik vecht dus wel degelijk nog voor de titel. Ik geef alles en werk nu samen om te zien of we nog ergens tijd vandaan kunnen zien te toveren.' Dit wil Hamilton voor elkaar krijgen middels updates, hoewel Mercedes aangegeven heeft dat deze in Silverstone pas komen.

'Op de korte termijn is dat lastig, maar over de rest van het seizoen moet dat te doen zijn. Ik denk dat Mercedes misschien niet anticipeerde dat Red Bull zo'n grote stap zou maken. Met de aanpassingen aan de vloer zijn wij veel meer downforce verloren dan zij', concludeert de nummer twee in het WK-klassement. De opleving van de Oostenrijkse rivalen heeft men bij Mercedes dus niet aan zien komen, waardoor het ontwikkelingstraject van de 2021-bolide ook geen prioriteit genoten heeft. Nu Red Bull het wereldklassement leidt, zit dat wel anders.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws