Verstappen heeft een duidelijk doel: 'Het zou zonde zijn als het niet lukt' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen heeft een duidelijk doel: 'Het zou zonde zijn als het niet lukt'

Verstappen heeft een duidelijk doel: 'Het zou zonde zijn als het niet lukt'

Max Verstappen kan tevreden terugkijken op zijn kwalificatie, waarin hij ervandoor ging met poleposition. Ondanks dat start Verstappen niet vooraan, vanwege een motorwissel eerder dit weekend. Toch heeft het een voordeel dat de Limburger de baan als snelste wist af te leggen, want daardoor start Verstappen niet helemaal achteraan, maar als vijftiende.

'Het hele weekend voelde gewoon prima aan', begint Verstappen na afloop van de kwalificatie in gesprek met Viaplay. 'Natuurlijk probeer je om nog wat kleine aanpassingen te doen, om de auto nog wat te verbeteren. Dat hebben we ook nog voor de kwalificatie gedaan en daar was ik wel heel tevreden mee. Ik moest wel voorzichtig zijn met de banden die ik gebruikte met het oog op de race, maar ik was blij met mijn ronde.'

Verstappen wilde Leclerc voor blijven

Doordat Verstappen voor Leclerc wist te eindigen, start de Nederlander ook voor de Monegask achteraan het veld. 'Dat was wel het doel', doet Verstappen dan ook uit de doeken. 'Uiteindelijk probeer je ook gewoon om eerste te staan in de kwalificatie. Het gevoel was gewoon goed en dan ga je daar ook gewoon voor. Het kwam allemaal samen in de kwalificatie.'

Voor de race heeft Verstappen een duidelijk doel, ondanks dat hij achteraan het veld begint. 'Minimaal het podium, dat is wel het doel met een auto die zo goed gaat. We moeten in ieder geval vooruit. Het zou zonde zijn als het niet lukt om op het podium te eindigen', besluit Verstappen, die ook als doel zal hebben om Leclerc voor te blijven, om zo het gat in het kampioenschap verder te vergroten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws