Verstappen lacht om overmoed concurrentie: 'Ik dacht: veel succes dan!' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen lacht om overmoed concurrentie: 'Ik dacht: veel succes dan!'

Verstappen lacht om overmoed concurrentie: 'Ik dacht: veel succes dan!'

Max Verstappen heeft het naar zijn zin gehad in de Chinese sprintrace. De Nederlander moest voor het eerst dit seizoen andere coureurs voor zich dulden op de startopstelling, maar dat leverde uiteindelijk geen enkele problemen op, maar wel extra plezier. Uiteindelijk was de voorsprong alsnog behoorlijk groot.

In negentien ronden tijd schoof Verstappen op van de vierde plek naar de eerste plek, en bouwde hij maar liefst dertien seconden voorsprong ten opzichte van nummer twee Lewis Hamilton op. Toch ging het in de openingsfase nog niet van een leien dakje, en na afloop deelde Verstappen twee redenen voor de wat moeizame openingsfase. 'De meeste coureurs om mij heen hadden nieuwe banden, dus die piekten wat meer', zegt Verstappen bij Viaplay. 'Ze hadden wat meer grip in de eerste ronden.' De Nederlander startte zelf op gebruikte banden, en heeft zo een extra setje verse mediumbanden achter de hand voor de rest van het weekend.

Verstappen beklaagde zich ook over de status van zijn elektrische systemen, waarna hij van race engineer Gianpiero Lambiase instructies kreeg om wat instellingen aan te passen. 'Daarnaast liep mijn batterij helemaal leeg, dus ik moest wat dingen aanpassen op het stuur', geeft de 26-jarige aan. 'Daarna duurt het weer twee à drie ronden voordat je een beetje een goed batterijpercentage opbouwt, en daarna liep eigenlijk alles gewoon weer heel goed', weet de Limburger.

Verstappen laat de rest uitrazen

Verstappen maakte zich in de openingsronden dan ook weinig zorgen. 'De balans in de auto is redelijk goed. Voor mijn gevoel pushte iedereen al heel hard vanaf de eerste ronde', zag de Red Bull Racing-coureur. 'Ik dacht bij mezelf: als ze dat achttien ronden vol kunnen houden, dan veel succes! Het bleek al na vijf of zes ronden dat dit toch niet het geval was', lacht Verstappen.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws