Leclerc is zich bewust van risico's: 'Misschien iets te agressief' Formule 1
Formule 1

Leclerc is zich bewust van risico's: 'Misschien iets te agressief'

Leclerc is zich bewust van risico's: 'Misschien iets te agressief'

Charles Leclerc wist vandaag de vierde plek te behalen in de sprint, vlak voor zijn teamgenoot op plek vijf. Deze vierde plek was echter allesbehalve zeker. Lang lag Fernando Alonso op koers voor de derde plek, tot deze in gevecht kwam met zijn landgenoot, die later ook Leclerc dwarszat. ‘Het was agressief’, vat de Monegask het samen bij F1TV.

‘Misschien iets te agressief tussen Carlos en mij’, geeft Leclerc vervolgens toe. Sainz wist Alonso vlak voor het einde van de race in te halen, maar de nestor van de Formule 1 gaf niet zo makkelijk op. Uiteindelijk kwam het tot een touché tussen de Spanjaarden. Dit betekende het einde van de race voor Alonso, maar Sainz bleef hard verdedigen voor die derde plek. Uiteindelijk raakten ook de Ferrari’s elkaar en kon Sergio Pérez profiteren en wist de Mexicaan het laatste plekje op het podium te bemachtigen. Uiteindelijk moest Sainz toch ook zijn teamgenoot voor zich laten en genoegen nemen met een vijfde plek.

Sainz zat volgens Leclerc over limiet

‘Carlos zat over de limiet vandaag’, is Leclerc van mening. ‘In het verleden hebben we gevechten gehad waar ik over de limiet ging en soms deed Carlos dat, maar vandaag was het Carlos’, concludeert hij. Hoewel de frustratie over de boordradio duidelijk te horen was, lijkt Leclerc al te zijn bekoeld. ‘We moeten erover praten, dat doen we altijd in zulke situaties’, geeft de Monegask aan. ‘We hebben een goede relatie, dus ik denk dat we dit wel kunnen oplossen.’

Leclerc zag het incident tussen Sainz en Alonso voor zich gebeuren en dus weet hij maar al te goed dat het voor hem ook anders had kunnen aflopen. ‘We hadden geluk dat we allebei de race uit konden rijden’, is de Ferrari-coureur van mening. ‘Ik had een goed tempo aan het einde. Het is jammer dat ik tweeënhalve seconde verloor.’ De Monegask gaat niet bij de pakken neerzitten. ‘We gaan nu focussen op vanmiddag, want dit is duidelijk mijn zwakke plek de afgelopen twee races’, zegt hij, verwijzend naar de kwalificatie. ‘Ik heb vooruitgang laten zien en nu moet ik dat in de kwalificatie ook laten zien’, aldus Leclerc, die optimistisch blijft. ‘Als we een goede startpositie weten te krijgen, kan het een geweldige race worden’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws