Horner verwijst zorgen over batterij Verstappen naar de prullenbak: 'Alles werkte naar wens' Formule 1
Formule 1

Horner verwijst zorgen over batterij Verstappen naar de prullenbak: 'Alles werkte naar wens'

Horner verwijst zorgen over batterij Verstappen naar de prullenbak: 'Alles werkte naar wens'

Christian Horner kijkt tevreden terug op de eerste race in China. Red Bull Racing moest vanaf plekken vier en zes nog redelijk wat werk verzetten, maar mocht met een overtuigende overwinning van Max Verstappen en een derde plek voor Sergio Pérez uiteindelijk toch veertien punten bijtekenen. Horner ziet het als een goed voorteken voor de Grand Prix.

De 50-jarige teambaas van Red Bull was na afloop dan ook goedgemutst voor de camera van Viaplay. 'Dit was een goede start van het raceweekend: de eerste en derde plek, en een erg sterke race pace, dus dit was een goed resultaat', luidt de eerste conclusie van Horner, die ook nog inging op de klachten van Verstappen uit de openingsronden over de batterij. 'Er waren geen zorgen. We hadden gewoon verschillende instellingen voor verschillende punten op het circuit. Soms heb je andere instellingen voor de start van de race, dus er was niks dat niet naar wens werkte', verduidelijkt Horner.

Vertrouwen voor Grand Prix

'Je haalt veel informatie uit zo'n race', zo geeft Horner aan dat de sprintrace ook als goede test voor de Grand Prix zelf geldt. 'In de long run zagen we behoorlijk competitief uit, al zijn we over één ronde nog wat kwetsbaarder. Ons voordeel zit, net als in de voorgaande jaren, vooral in de races zelf', weet de Brit. 'In de kwalificatie verwachten we dat het over één ronde spannend wordt, maar de sprintrace is erg bemoedigend voor de Grand Prix zelf.'

Ook qua bandenslijtage was Horner dik tevreden, nadat Verstappen in de laatste twaalf ronden een voorsprong van dertien seconden opbouwde. 'We staan er goed voor, en Checo (Pérez, red.) reed ook een goede race', zegt een tevreden Horner. 'Hij herstelde zich goed in de DRS-trein en wist zich op te werken naar de derde plek. Met een paar ronden extra had hij Lewis Hamilton ook kunnen inhalen. Het was een sterke teamprestatie, en we hebben veel punten kunnen pakken in de sprintrace.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws