Verstappen over Wolff en Mercedes: 'Laten hun ware aard zien' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen over Wolff en Mercedes: 'Laten hun ware aard zien'

Verstappen over Wolff en Mercedes: 'Laten hun ware aard zien'

Max Verstappen heeft zich uitgesproken over het gedrag van Toto Wolff en Mercedes. Het verbaast hem niets dat het concurrerende team een Right of Review heeft aangevraagd, daar zij lang de sport hebben gedomineerd en dergelijke gevechten niet aan de orde waren. Het gedrag van de Mercedes-teambaas stoort hem, maar de Nederlander verwacht niet dat het seizoen eindigt in moddergooien tussen beide teams.

Verstappen is niet verrast dat Mercedes een review van het incident met Hamilton heeft aangevraagd, zo geeft hij aan tegenover de NOS. Doordat het team zo lang gedomineerd heeft, zijn zij dit soort gevechten niet meer gewend. 'Ze hebben jarenlang gedomineerd. Nu gaat het om twee teams en twee coureurs. Vechten op de baan en naast de baan is dan normaal. Zo gaan die dingen', stelt de Nederlander nuchter.

De Red Bull-coureur geeft toe dat de houding van Wolff hem stoort. Eerder gaf de teambaas van Mercedes nog aan het gevecht op de baan te willen uitvechten, maar door alsnog naar de stewards te stappen lijkt hij daarop teruggekomen te zijn. 'Je ziet nu wel de ware aard van het beestje. Dan laat je je wel kennen, maar het is niet mijn team. Ik ga me er niet druk om maken', aldus Verstappen.

Verstappen niet bang voor moddergevecht

Nu de teams ook buiten de baan steeds meer in conflict raken met elkaar, lijkt een moddergevecht richting het einde van het seizoen niet ondenkbaar. De leider in het wereldkampioenschap is daar echter niet zo bang voor. 'Ik verwacht niet dat het zo ver zal gaan, maar denk er niet zo veel aan. Ik heb er toch geen invloed op. Ik richt me op mijn werk en geniet van de duels.'

'Het is een veel leuker seizoen dan bijvoorbeeld vorig jaar. Toen reed ik vaak derde in niemandsland en had ik niks te winnen of te verliezen. Nu moeten we de hele race vol gas. Het is voortdurend aanvallen of onder druk staan. Zo hoort het. Wat mij betreft volgend jaar met meer teams voorin', zo besluit Verstappen, die dus graag ziet dat er volgend jaar meer teams meestrijden om de wereldtitel.

Denk je dat Pérez de snelste ronde rijdt in Qatar. Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws