Verstappen tevreden na zege in Saoedi-Arabië: 'Maar plannen van inhaalactie is lastiger' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen tevreden na zege in Saoedi-Arabië: 'Maar plannen van inhaalactie is lastiger'

Verstappen tevreden na zege in Saoedi-Arabië: 'Maar plannen van inhaalactie is lastiger'

Max Verstappen was zeer tevreden na het winnen van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander wist na een spannend gevecht in de slotfase van de race Charles Leclerc af te troeven en heeft daarmee zijn eerste race van 2022 gewonnen. Hij spreekt van een zware strijd, maar is blij dat hij het ereschavot mocht betreden.

'Het was zwaar, maar de race was goed. We vochten het uit aan de voorkant van het veld. We probeerden naar de hele race te kijken en waren goed op het rechte stuk, terwijl zij in de bochten juist sterker waren', laat Verstappen weten in een eerste reactie na de Grand Prix. 'We probeerden vooral te zorgen dat we goed zaten met de banden', voegde hij daar aan toe.

Verstappen en Leclerc zaten rondenlang vlak bij elkaar. Lang wist de Monegask de Red Bull Racing-rijder achter zich te houden, maar uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen in de wereldkampioen van 2021. 'Uiteindelijk wist ik er nog voor te komen', meldt Verstappen tevreden. 'Met gele vlaggen in de slotfase was het lastig om te bepalen hoe hard je nou kon, maar fijn om het seizoen alsnog zo goed te beginnen.'

Verstappen moet strategisch inhalen

Het inhalen lijkt in 2022 een strategisch tintje gekregen te hebben. In plaats van vol gas in te halen, hielden Verstappen en Leclerc geregeld in voor het laatste DRS-detectiepunt. 'Het lijkt erop dat wanneer je dichtbij komt, je nog steeds een goede exit kan krijgen. Dat maakt het lastig om je inhaalmanoeuvre te plannen', concludeert Verstappen, die aangeeft dat het racen veranderd is na de reglementswijzigingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws