Leclerc ziet Red Bull nog altijd als 'het te kloppen team': 'Heb een speciale ronde nodig' Formule 1
Formule 1

Leclerc ziet Red Bull nog altijd als 'het te kloppen team': 'Heb een speciale ronde nodig'

Leclerc ziet Red Bull nog altijd als 'het te kloppen team': 'Heb een speciale ronde nodig'

Charles Leclerc houdt zich nog niet bezig met een mogelijke favorietenrol voor Ferrari voor de Grand Prix van Monaco. De coureur van de Italiaanse renstal denkt nog altijd dat Red Bull Racing het te kloppen team is. Leclerc verwacht samen met Aston Martin en Mercedes het gevecht aan te moeten gaan met de Oostenrijkse renstal. De coureur denkt dat hij een speciale ronde nodig heeft om Max Verstappen en Sergio Pérez te verslaan tijdens de kwalificatie.

Ferrari heeft aankomend weekend een grote kans om de Grand Prix van Monaco te winnen. Bij de Italiaanse renstal willen ze de favorietenrol echter aan Red Bull geven. 'Ik denk nog steeds dat Red Bull het te kloppen team is aankomend weekend', wordt Leclerc geciteerd door Motorsport Week. 'Met een speciale ronde kunnen we hen misschien verslaan in de kwalificatie. In de race zijn ze extreem snel. Maar nogmaals, op een baan als deze is inhalen erg moeilijk.'

'En niet alleen Red Bull is snel, Aston Martin zal ook meedoen', vervolgt de meervoudig racewinnaar. Ferrari kent nog geen goed seizoen, maar Leclerc wist in Azerbeidzjan wel twee keer poleposition te pakken. De Monegask denkt echter wel dat meerdere teams nu gaan strijden om de belangrijkste poleposition van het jaar. 'Mercedes is gekomen met een auto die er heel anders uitziet en ik ben benieuwd naar hoe deze presteert. We moeten zien waar we staan en wat er mogelijk is.'

Leclerc: 'Alles draait om stap voor stap naar de limiet te gaan'

Voor Leclerc is de Grand Prix van Monaco natuurlijk zijn thuisrace. Dat is echter niet de enige reden dat de Ferrari-coureur uitkijkt naar de sessies op het krappe stratencircuit in Monte Carlo. 'Wanneer we op dit circuit aankomen, draait alles om stap voor stap naar de limiet te gaan tot aan de kwalificatie, waar je alles geeft, en dat gevoel is zo ongelooflijk. Gewoon de opwinding en de adrenaline die je rond dit circuit krijgt, is geweldig', besluit Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws