Verstappen zag overrompelde Ricciardo in Australië: 'Leefde altijd met hem mee' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen zag overrompelde Ricciardo in Australië: 'Leefde altijd met hem mee'

Verstappen zag overrompelde Ricciardo in Australië: 'Leefde altijd met hem mee'

Max Verstappen zegt ook na de COVID-pandemie het rustig aan te doen wat mediaverplichtingen betreft. De Red Bull Racing-coureur merkt dat deze verplichtingen voor veel afleiding zorgen, en dat kan zijn prestaties in de weg zitten. Daarom probeert hij gedurende een weekend met regelmaat 'nee' te zeggen, iets dat hij ex-teamgenoot Daniel Ricciardo in het verleden niet altijd zag doen.

'Al is COVID geen pijnpunt meer, ik ga er zeker niet meer van doen', zo wordt Verstappen geciteerd door Reuters nadat hem de vraag voorgelegd werd hoe hij tegen zijn mediaschema aankeek. 'Ik ben er om te racen, niet om de menigte te vermaken. Ik vermaak ze wel door op het circuit mijn best te doen', voegt hij daar nuchter aan toe.

'Doe je dat niet dan voel je je niet goed en verlies je snelheid. Je moet dus precies dezelfde aanpak hanteren als in andere Grand Prix-weekenden', benadrukt hij. Het was de reden dat Verstappen tijdens de Grand Prix van Nederland in 2021 zijn gezicht naast het asfalt maar weinig liet zien. Afleiding kon hij op Circuit Zandvoort niet gebruiken, en daar beschermde hij zichzelf tegen.

Lukt dit hem niet dan heeft hij in vader Jos Verstappen en manager Raymond Vermeulen nog twee heren die af en toe op de rem kunnen trappen. 'Je moet de juiste mensen om je heen hebben om daar een goede balans in te vinden', denkt de 24-jarige. 'Op een gegeven moment weet je wat je aankan en waar je 'nee' tegen moet zeggen. Uiteindelijk ben je erom te racen.'

Lees ook

Ricciardo overlaten door PR-zaken

Verstappen heeft bij Red Bull Racing jaren in één team gezeten met Ricciardo. De Australiërs agenda zat rondom de Grand Prix van Australië altijd bomvol. Verstappen: 'Ik leefde destijds altijd met hem mee, hij was zó druk. Volgens mij heeft hij er daardoor nooit echt van kunnen genieten.' Door afstand te doen van alle media-aandacht probeert Verstappen dit dus wel.

'Misschien gaat hij er nu anders mee om, maar ik herinner me dat het zwaar voor hem was. Hij had altijd heel veel te doen in de weken voorafgaand aan het evenement', concludeert de Limburger. Volgens de enkelvoudig wereldkampioen blijft het er dus om draaien dat je af en toe ook eens een verzoek afslaat. De beperkte media-aanwezigheid die COVID met zich meebracht, daar leek hij dan ook totaal geen moeite mee te hebben.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws