Verstappen zwaar ontevreden met derde startplek: 'Het was een stomme kwalificatie' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen zwaar ontevreden met derde startplek: 'Het was een stomme kwalificatie'

Verstappen zwaar ontevreden met derde startplek: 'Het was een stomme kwalificatie'

Max Verstappen is niet blij met zijn derde startplek voor de Grand Prix van Azerbeidzjan op zondag 6 juni, zo laat hij na afloop van de kwalificatie weten. De Nederlander kon zijn rondetijd niet verbeteren door een rode vlag aan het einde van Q3 en daarmee is de Red Bull Racing-coureur erg teleurgesteld. Hij hoopt dat de race beter zal gaan en kijkt uit naar een mooie strijd voor de overwinning.

'Het was een stomme kwalificatie', trapt Verstappen af voor de camera van Sky Sports F1. Tijdens de sessie waren er meerdere rode vlaggen en door eentje aan het einde van Q3, veroorzaakt door Yuki Tsunoda en Carlos Sainz, kon hij zijn tijd niet verbeteren en meedoen voor poleposition. 'Het was gewoon shit. We hadden een goede auto', legt de Limburger vervolgens uit.

Dat merkte de 23-jarige al tijdens de derde vrije training: 'Alles ging toen al beter, maar ja. Het is wat het is. Het boeit me ook eigenlijk niet zoveel. Het is erg jammer, maar het is een stratencircuit, daar kunnen dit soort dingen nou eenmaal gebeuren. Ik had liever meer naar voren de race willen starten, maar we staan er nog steeds goed voor.'

Verstappen kijkt uit naar de race

En omdat Verstappen nog steeds in de snelheid van zijn RB16B gelooft, hoopt hij op een goede race: 'De auto is zeer sterk. We moeten morgen gewoon goed omgaan met onze banden. Dan kunnen we heel veel punten scoren. Ik hoop dat de race iets meer clean is en dan zien we het wel. Leuk ook dat we hier met drie verschillende auto's staan', vertelt Verstappen. Voor hem starten Charles Leclerc en Lewis Hamilton, dus het belooft een mooie strijd te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws