Chandhok hoopt dat concurrentie vaker kan strijden met Verstappen: 'Willen niet dat hij alles wint' Opinie
Opinie

Chandhok hoopt dat concurrentie vaker kan strijden met Verstappen: 'Willen niet dat hij alles wint'

Chandhok hoopt dat concurrentie vaker kan strijden met Verstappen: 'Willen niet dat hij alles wint'

Karun Chandhok stelt dat het komende raceweekend in Imola heel belangrijk wordt voor de rest van het 2024-seizoen. Veel topteams nemen een flink aantal updates mee naar het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari en de voormalig Formule 1-coureur hoopt dat dit de concurrentie in staat stelt om de strijd met Max Verstappen aan te gaan.

In Miami bleek McLaren op snelheid het gevecht met Red Bull Racing aan te kunnen gaan en Lando Norris wist in de slotfase, weliswaar op nieuwere banden, zelfs een gat te slaan naar de WK-leider. Is de dominantie van het Oostenrijkse team dan nu verleden tijd? Chandhok durft het niet te zeggen, maar hij stelt wel dat het raceweekend in Imola een zeer belangrijk weekend wordt met het oog op de rest van het Europese seizoen.

'Ik denk dat het heel interessant wordt, want het is de eerste Europese race van het seizoen', zegt Chandhok in de Sky Sports-podcast. 'We weten dat Ferrari een upgradepakket introduceert en van Helmut Marko hebben we gehoord dat ook Red Bull met een grote update komt en ik verwacht dat ook Mercedes en Aston Martin met iets komen. Dus niemand zit stil. Ik denk dat dit eigenlijk een belangrijk weekend is voor de F1 in 2024 in het algemeen, omdat dit weekend de toon zal zetten voor de komende reeks races in Europa.'

Verstappen een maatje te groot

Kenners hebben hoge verwachtingen van de updates van de concurrentie, maar Chandhok denkt niet dat Verstappen zich zorgen hoeft te maken. 'We zijn op een kwart van het seizoen, dus het is nog vroeg. Maar ik denk nog altijd niet dat er iemand is die Max kan verslaan in de strijd om het kampioenschap', voorspelt Chandhok eigenlijk al een vierde wereldtitel voor de Red Bull-coureur.

'Maar wat we willen zien is dat andere coureurs op zijn minst een handvol races kunnen winnen', vervolgt de analist van Sky Sports. 'Weet je, we willen niet dat hij (Verstappen, red.) alles wint. En we willen op zijn minst zien dat andere coureurs zich op bepaalde circuits en onder bepaalde omstandigheden kunnen mengen in de strijd', aldus Chandhok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws