Oud-wereldkampioen hint op mogelijk Verstappen-vertrek bij Red Bull: 'Hij klaagt te veel' Opinie
Opinie

Oud-wereldkampioen hint op mogelijk Verstappen-vertrek bij Red Bull: 'Hij klaagt te veel'

Oud-wereldkampioen hint op mogelijk Verstappen-vertrek bij Red Bull: 'Hij klaagt te veel'

Voormalig wereldkampioen Emerson Fittipaldi vindt dat Max Verstappen de laatste tijd behoorlijk vaak klaagt over de Red Bull-bolide en dat zou er volgens de Braziliaan wel eens op kunnen duiden dat de Nederlander naar een excuus zoekt om de kampioensformatie te kunnen verlaten. Een overstap naar Mercedes zou volgens Fittipaldi een goed alternatief zijn.

Gezien de machtsstrijd die momenteel op de achtergrond gaande is bij Red Bull, worden meerdere kopstukken al in verband gebracht met een vertrek naar een concurrerend team. Ook de toekomst van drievoudig wereldkampioen Verstappen zou mogelijk niet langer bij het Oostenrijkse team liggen. Ook oud-wereldkampioen Fittipaldi sluit een vertrek van de Nederlander niet uit.

'Max (Verstappen, red.) klaagt ook over de auto', zegt de wereldkampioen van 1972 en 1974 tegen VegasInsider. 'Ik weet niet of hij zich wil verantwoorden voor de toekomst, maar hij klaagt te veel', lijkt Fittipaldi erop te willen wijzen dat er misschien wel meer achter het geklaag van de Nederlander zit. 'In het eerste deel van de Grand Prix van Miami had hij drie seconden voorsprong. Hij liep weg in eerste twee ronden en daarna kon hij niet verder uitlopen. Hij klaagde zowel aan het begin als aan het einde van de race over de achterkant van de auto', herinnert Fittipaldi zich.

Mercedes en Newey

Mocht Verstappen Red Bull daadwerkelijk gaan verlaten, dan staat Mercedes naar verluidt op poleposition om de Nederlander aan zich te binden. Gezien het verleden tussen beide partijen is dat echter wel bijzonder, al voorziet Fittipaldi geen problemen. 'Max en Toto (Wolff, red.) kunnen prima samenwerken, daar twijfel ik niet aan. Toto is zeer professioneel. Ik ben ervan overtuigd dat hij zeer gemotiveerd is en dat Mercedes, met al zijn ervaring, de beloftes waar kan maken.'

Ondanks de geruchten dat de toekomst van Adrian Newey in Maranello zou liggen, sluit Fittipaldi niet uit dat de Brit misschien ook wel naar Mercedes trekt. 'Hij heeft een paar maanden geleden veel gesprekken gevoerd met Toto Wolff. Maar nu hij Lewis kwijt is, weet ik niet of Newey een mogelijkheid is', lijkt de voormalig wereldkampioen te wijzen naar de eerdere uitspraak van Newey dat hij graag eens met Hamilton zou willen werken. 'Maar het zou een mogelijkheid kunnen zijn, er kan de komende maanden veel gebeuren in de F1', besluit Fittipaldi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws