De la Rosa niet verrast door overwinning Verstappen: 'Hij was het hele weekend supersterk' Opinie
Opinie

De la Rosa niet verrast door overwinning Verstappen: 'Hij was het hele weekend supersterk'

De la Rosa niet verrast door overwinning Verstappen: 'Hij was het hele weekend supersterk'

Pedro de la Rosa zag Max Verstappen het hele weekend in Miami domineren. Volgens de ambassadeur van Aston Martin liep Red Bull Racing-teamgenoot Sergio Pérez gedurende het weekend constant achter de feiten aan en daarom was het volgens de 52-jarige Spanjaard geen verrassing dat Verstappen zich vanaf P9 naar de zege wist te knokken.

Na een minder verlopen weekend in Bakoe sloeg Verstappen in Miami terug. Dit deed hij op overtuigende wijze. Na een foutje tijdens zijn eerste run in Q3, volgde een rode vlag vanwege de crash van Ferrari-coureur Charles Leclerc en daardoor kreeg de regerend wereldkampioen geen kans meer om zich te verbeteren in de slotfase van de sessie. Verstappen moest het doen met P9, terwijl teamgenoot Pérez er met de poleposition vandoor ging.

Op zondag wist Verstappen tot veler verrassing alsnog de zege te grijpen, maar De la Rosa zag dit echter al wel aankomen. 'Ik denk dat Max het hele weekend heeft gedomineerd', begint de Spanjaard in de F1 Nation-podcast. 'Hij maakte maar één foutje en dat was zijn eerste ronde in Q3. Maar laten we eerlijk zijn, hij was het hele weekend supersterk in zowel de korte als de lange runs. Ik ben dus niet verrast dat hij wist te winnen.'

Waar maakte Verstappen het verschil?

Pérez pakte op zaterdag nog wel de poleposition, maar volgens De la Rosa had de Mexicaan in aanloop naar de race nog werk te doen. Verstappen was namelijk van een andere planeet in de eerste sector. 'Pérez reed uiteindelijk een fantastische ronde in Q3, maar hij moest naar de data kijken om te zien waar Max (Verstappen, red.) sneller was. Als je naar de data kijkt, dan zag je dat Max supersnel was tussen bocht vijf en bocht acht. Hij was veel sneller dan iedereen en dat is het verschil. Max kwam sterk terug na Bakoe en hij voelde zich al vanaf de eerste ronde thuis in Miami', besluit De la Rosa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws