Lammers zag 'fantastische' Verstappen: 'Maar bandenstrategie pakte voor Pérez ook niet eerlijk uit' Opinie
Opinie

Lammers zag 'fantastische' Verstappen: 'Maar bandenstrategie pakte voor Pérez ook niet eerlijk uit'

Lammers zag 'fantastische' Verstappen: 'Maar bandenstrategie pakte voor Pérez ook niet eerlijk uit'

Jan Lammers is van mening dat Sergio Pérez een prima race heeft gereden in Miami. De voormalig Formule 1-coureur stelt dat de Mexicaan gedurende het weekend deed wat hij moest doen, maar dat hij ook een beetje pech had met de bandenstrategie in de race. Max Verstappen schreef uiteindelijk op overtuigende wijze de Grand Prix van Miami op zijn naam, maar volgens Lammers waren de onderlinge verhoudingen tussen het Red Bull-duo enigszins geflatteerd. Jeroen Bleekemolen denkt daarentegen dat Verstappen op dezelfde strategie als Pérez ook had gewonnen.

Pérez begon stroef aan het vijfde raceweekend van het seizoen. Op vrijdag was hij niet tevreden met zijn eigen prestatie, maar op zaterdag profiteerde hij optimaal van de mindere eerste run in Q3 van Verstappen. De Mexicaan mocht zondag van pole vertrekken, terwijl Verstappen zich vanaf de negende plaats een weg naar voren moest vechten. Dat deed de Nederlander overigens overtuigend en hij ging er alsnog met de overwinning vandoor.

Als Lammers in de Formule 1-podcast van de NOS gevraagd wordt of dit een dreun is voor Pérez, denkt hij van niet. 'Ik denk dat het wel meevalt', begint Lammers. 'Ogenschijnlijk wel, maar hij deed het in de trainingen en de kwalificatie natuurlijk best goed. Hij zat één of twee tienden achter Max (Verstappen, red.). Max liet een steekje vallen en meteen zat hij ervoor.'

Bandenstrategie Verstappen werkte beter

Dat Verstappen zondag vervolgens op overtuigende wijze orde op zaken stelde, was volgens Lammers niet alleen vanwege de klasse van de wereldkampioen. 'Ik denk dat het een beetje een vertekend beeld geeft, want de bandenstrategie van Max paste perfect bij de situatie op de dag', zegt Lammers die vervolgens zijn uitspraak verder toelicht.

'We moeten niet vergeten dat het in de trainingen rond de 45 graden was. Het circuit was nog vrij groen, er lag weinig rubber en veel mensen hadden problemen met de mediumband. Toch startte Pérez daar zondag op en ik denk hij dat daardoor in zijn eerste stint zeker een beetje meer heeft moeten prijsgeven dan Max, want op zondag waren de temperaturen ineens 35 graden Celsius, dus tien graden koeler ongeveer dan de dag ervoor. Max reed natuurlijk helemaal fantastisch, maar de bandenstrategie pakte voor Pérez ook niet helemaal eerlijk uit.'

Verstappen had op dezelfde strategie als Pérez ook gewonnen

Bleekemolen kan zich niet helemaal vinden in de uitspraken van zijn collega. Hij denkt dat er in Miami gewoon simpelweg geen maat stond op Verstappen. 'Ik denk dat als Max met de mediumband was begonnen, dan had hij hem ook zomaar gewonnen. De snelheid was namelijk het hele weekend ongelofelijk goed', aldus Bleekemolen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws