Coronel vindt dat het nu wel moet gebeuren bij De Vries: 'Die vijf races zijn voorbij' Formule 1
Formule 1

Coronel vindt dat het nu wel moet gebeuren bij De Vries: 'Die vijf races zijn voorbij'

Coronel vindt dat het nu wel moet gebeuren bij De Vries: 'Die vijf races zijn voorbij'

Tom Coronel is van mening dat Nyck de Vries nu wel snel moet gaan presteren bij AlphaTauri. De 28-jarige debutant probeert het volgens de Viaplay-analist echt wel, maar hij moet nu wel langzamerhand gaan laten zien waarom hij een stoeltje in de Formule 1 verdient. Coronel twijfelt er overigens niet aan dat het de voormalige Formule E-kampioen zal lukken.

De eerste vijf Grand Prix-weekenden van zijn debuutseizoen in de koningsklasse van de autosport zijn allesbehalve succesvol geweest voor De Vries. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko liet voorafgaand aan het seizoen weten dat hij in de Nederlander meer een teamleider ziet dan in Tsunoda. Vooralsnog is het de Japanner die het team uit Faenza op sleeptouw neemt. Tsunoda was De Vries in alle races de baas en hij wist zelfs tweemaal een punt te scoren, terwijl de teller bij De Vries nog op nul staat.

Coronel vindt dat het zo langzamerhand wel tijd wordt dat het niveau bij De Vries omhooggaat. 'We hebben wel gezegd: geef hem vijf races', begint de Viaplay-analist bij Motorsport.com. 'Nou die vijf races zijn nu voorbij. Nu moet het wel ongeveer gaan gebeuren. Niet dat mijn geduld opraakt, maar met zijn ervaring zou ik wel zeggen dat het nu ongeveer moet komen. Zoals Franz Tost zei: het duurt drie jaar voordat die jongens pieken in de Formule 1. Maar Nyck (De Vries, red.) is geen negentien. Hij is echt wel een stukje ouder en meer ervaren. Dan verwacht ik ook wel dat het eerder gaat komen. Maar doe het alsjeblieft een paar keer. Dat geeft iedereen weer eventjes moed, want ik zie nu toch dat de critici een beetje de aanval op hem hebben ingezet.'

Coronel heeft alle vertrouwen in De Vries

De tijd begint wel te dringen voor De Vries. Coronel denkt dat de AlphaTauri-coureur halverwege het seizoen wel moet laten zien dat hij het waard is om in de Formule 1 te mogen blijven. De analist twijfelt er niet aan dat De Vries daarin zal slagen. 'Nyck is zo overdreven serieus en altijd goed met zijn sport bezig, dat ik er niet aan twijfel dat het hem gaat lukken. Je ziet dat hij al feller wordt. Het is niet voor niks dat hij de auto in Baku tegen de muur reed, niet voor niks dat hij tegen Norris aan rijdt. Het komt eraan', gelooft Coronel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws