Button verwacht dat Hamilton Mercedes trouw blijft: 'Hij zou ook niet passen naast Max' Formule 1
Formule 1

Button verwacht dat Hamilton Mercedes trouw blijft: 'Hij zou ook niet passen naast Max'

Button verwacht dat Hamilton Mercedes trouw blijft: 'Hij zou ook niet passen naast Max'

Jenson Button ziet zijn voormalige teamgenoot Lewis Hamilton ook in 2024 uitkomen voor Mercedes. De wereldkampioen van 2009 denkt dat er voor Hamilton ook geen andere optie is dan te verlengen bij het team, waarmee hij zes van zijn zeven wereldtitels wist te veroveren. Volgens Button zijn teams als Red Bull Racing, Ferrari en Aston Martin geen realistische opties voor Hamilton.

Aan het einde van 2023 loopt het contract van de zevenvoudig wereldkampioen bij Mercedes af en tot op heden hebben zowel Mercedes-teambaas Toto Wolff als Hamilton enkel de intentie uitgesproken met elkaar verder te willen, en dat er voorlopig geen haast is om snel een nieuwe deal te sluiten. Er wordt al enige tijd gesuggereerd dat de Brit het team van Mercedes na dit seizoen wil verlaten vanwege de tegenvallende prestaties van de W14.

Maar wil Hamilton Mercedes wel echt verlaten? Button denkt van niet en hij legt uit waarom niet. 'Allereerst is hij loyaal', zegt de oud-coureur van onder meer McLaren bij Sky Sports, geciteerd door PlanetF1.com. 'Maar daarnaast denk ik ook niet dat hij de opties heeft die hij graag zou willen hebben. Ik denk niet dat hij echt de kans heeft om naar Red Bull te gaan, want ik denk niet dat hij daar op zijn plek zou zijn naast Max.'

Ferrari of Aston Martin dan?

Een overstap naar Red Bull lijkt volgens Button dus niet waarschijnlijk, maar wellicht kan de zevenvoudig wereldkampioen richting Maranello trekken om daar misschien wel van positie te wisselen met Charles Leclerc, die op zijn beurt weer aan Mercedes wordt gelinkt. Ook dat ziet Button echter niet gebeuren. 'Ik denk ook niet dat hij naar Ferrari gaat en hij gaat ook zeker niet naar Aston Martin. Ze hebben twee rijders die daar nog een tijdje onder contract staan. Ik verwacht dat zijn toekomst dus bij Mercedes zal liggen. Hij is loyaal en het is goed om te zien dat ook hij moeilijke tijden doormaakt met dat team', aldus Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws