Lammers onder de indruk van Verstappen: 'Super scherp en netjes gereden' Opinie
Opinie

Lammers onder de indruk van Verstappen: 'Super scherp en netjes gereden'

Lammers onder de indruk van Verstappen: 'Super scherp en netjes gereden'

Jan Lammers was na afloop van het Grand Prix-weekend in Imola zeer te spreken over de prestaties van Max Verstappen. De Red Bull Racing-coureur wist op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari een dominante zege te boeken tijdens de hoofdrace, nadat hij ook al de volle punten had gescoord bij de sprintrace. Lammers zag dat Verstappen vooral zelf het verschil maakte in Imola.

'Dit is heel duidelijk gewoon een weekend waar hij het naar zich toegetrokken heeft', begint Lammers bij de Formule 1-podcast van de NOS. 'Je hebt natuurlijk het materiaal nodig, maar hij trekt bijvoorbeeld die poleposition echt zelf naar zich toe. In de derde sector was een gele vlag, maar hij pakt alsnog die pole', doelt de voormalig Formule 1-rijder op de stilstaande Valtteri Bottas. Verstappen ging van zijn gas, maar was nog steeds duidelijk sneller. 'Hij deed het gewoon feilloos. Het liet zien hoe snel hij was in de eerste en tweede sector.'

'Op zaterdag tijdens de sprintrace was het precies hetzelfde', vervolgt Lammers. 'Die inhaalactie was echt nog niet zo makkelijk.' Na de inhaalactie op Charles Leclerc kwam Verstappen niet meer in de problemen. Tijdens de hoofdrace op zondag wist de Monegask geen moment in de buurt te komen van de Nederlander en kon ook Sergio Pérez niet tippen aan Verstappen. 'Hij maakt het verschil. Dat is die X-factor die achter zijn naam staat. Ik vond hem super scherp en netjes rijden.'

Lammers genoot van regenrace

Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna kregen de coureurs en de teams te maken met wisselvallige weersomstandigheden. Dit haalde bij sommigen het beste naar boven. 'De regen maakte het een verrassend weekend, want dan komen toch gekke coureurs bovendrijven. Het verschil tussen de materialen is dan normaliter een stuk minder. Dan is daar opeens Red Bull, die toch weer dat beetje uit zichzelf weet te halen met een lichtere auto. Alles was scherp. Die competitie vind ik heerlijk om te zien', aldus Lammers.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws