Lammers keihard voor Hamilton: 'Even een moeilijke fase en het is direct huilie huilie' Opinie
Opinie

Lammers keihard voor Hamilton: 'Even een moeilijke fase en het is direct huilie huilie'

Lammers keihard voor Hamilton: 'Even een moeilijke fase en het is direct huilie huilie'

Jan Lammers is niet onder de indruk van de boordradio-berichten van Toto Wolff aan het adres van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen kende dit weekend opnieuw een teleurstellende race. Hamilton kwam tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna niet verder dan de dertiende plek, waarna Wolff over de boordradio zijn excuses aanbood aan zijn coureur.

Lammer erkent dat Mercedes en Hamilton momenteel door een lastige fase gaan. Desondanks is de voormalig Formule 1-coureur niet gediend van de verontschuldiging van Wolff. 'Flikker toch op, het is geen balletvereniging', zegt Lammers bij de Formule 1-podcast van de NOS. 'Kijk naar wat die jongen betaald krijgt. Ze zitten even in een moeilijke fase en het is direct huilie huilie. Donderstraal toch op. Hij hoeft niet direct zo zielig te gaan doen. Er zijn wel ergere dingen in de wereld.'

Lammers: 'Hamilton moet karakter tonen'

De afgelopen acht seizoenen was Mercedes zeer dominant in de Formule 1. Lammers is dan ook van mening dat Hamilton nu juist zijn rug moet rechten. 'Hij is zeven keer wereldkampioen geworden. Dan moet hij nu ook een kerel zijn die karakter toont. Gewoon hard werken en doorgaan. Binnen twee of drie races hebben ze hun problemen echt wel gecorrigeerd en dan winnen ze misschien weer een paar races. Met champagne spuiten op een podium kunnen we allemaal, maar als je verliest dan moet je er ook gewoon staan.'

De Nederlander vindt dat Hamilton juist op deze momenten zijn team moet ondersteunen. Klagen vindt Lammers te makkelijk. 'Hij moet denken: 'Ik ben nog steeds die zevenvoudig wereldkampioen. Ik heb gedaan wat ik kon, maar op dit moment heb ik het materiaal niet. Dus dit is een mogelijkheid om mijn team te vertellen hoe fantastisch de afgelopen zeven jaar waren. Nu hebben we het niet voor elkaar, maar we komen terug.' Als je een beetje tegenwind krijgt en je gaat heuvel op dan moet je een tandje bijzetten', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws