Horner stipt verschil met Ferrari aan: 'We zaten precies goed met de afstelling' Formule 1
Formule 1

Horner stipt verschil met Ferrari aan: 'We zaten precies goed met de afstelling'

Horner stipt verschil met Ferrari aan: 'We zaten precies goed met de afstelling'

Christian Horner denkt dat Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna eindelijk de banden en afstelling in het juiste werkvenster wist te krijgen. De Oostenrijkse renstal wist met Max Verstappen en Sergio Pérez een eclatante één-twee op haar naam te schrijven. Het gehele weekend had de RB18 van Red Bull meer snelheid dan Ferrari. Hierdoor kon Red Bull aan het einde van de race reageren op de pitstop van Charles Leclerc.

In Melbourne waren de rollen omgedraaid tussen Red Bull en Ferrari. In Australië wist de Italiaanse renstal de auto veel sneller in het juiste werkvenster te krijgen, terwijl Red Bull het gehele weekend achter feiten aan liep. Horner is vooral blij dat Red Bull eindelijk de banden goed aan het werk kregen. 'We zagen in Melbourne dat het cruciaal is om ze in het juiste werkvenster te krijgen', wordt de Red Bull-teambaas geciteerd door de Britse tak van RacingNews365.

'Met de afstelling hadden we het precies goed', vervolgt Horner. Op Albert Park degradeerde vooral de rechtervoorband van Verstappen. In Imola waren het juist de banden van Leclerc die snel sleten. 'We zagen dat Charles het een stuk lastiger had met de banden dan wij. Dat maakte ons de bovenliggende partij, want Max kon de race goed controleren en Checo kon een gat slaan naar Leclerc. Hij kwam niet onder te veel druk, behoudens dat ene moment waarbij hij over het gras moest.'

Red Bull kan tweede stop Leclerc counteren

De meeste coureurs wilden de race uitrijden op de mediums, maar in de slotfase van de race besloot Ferrari Leclerc naar binnen te halen. Een ronde later counterde Red Bull de strategie en dat werkte perfect. 'Ze moesten volgens mij wel de pits in, want de voorbanden gaven wat problemen. Ze zagen dat Checo in wat verkeer zat, dus ze grepen hun kans. We konden reageren met Checo en onze positie op de baan behouden op verse banden', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws