Luyendyk genoot van duel Verstappen-Leclerc: 'Zat met zweet in mijn handen te kijken' Opinie
Opinie

Luyendyk genoot van duel Verstappen-Leclerc: 'Zat met zweet in mijn handen te kijken'

Luyendyk genoot van duel Verstappen-Leclerc: 'Zat met zweet in mijn handen te kijken'

Arie Luyendyk keek vol spanning naar de slotfase van de Grand Prix van Miami. De tweevoudig Indianapolis 500-winnaar zag hoe Charles Leclerc na de safety car-herstart op de hielen van Max Verstappen zat. Uiteindelijk was het niet genoeg voor de Ferrari-coureur om Verstappen van de overwinning te houden. Luyendyk genoot in ieder geval van het gevecht.

'Ik zat met zweet in mijn handen naar de laatste vijf ronden te kijken met Max en Leclerc', opent de voormalig coureur bij de NOS. Verstappen had een voorsprong van zeven seconden op Leclerc, maar deze werd teniet gedaan door een late safety car-periode. 'Het was nog niet helemaal gewonnen (voor Verstappen, red.). Uiteindelijk kon-ie weglopen en was het gedaan, maar het was toch wel spannend aan het einde', aldus Luyendyk.

Jan Lammers genoot tevens van de wedstrijd en wijst naar een cruciaal moment voor Verstappen: de start van de race. Daar passeerde de Red Bull Racing-coureur direct Carlos Sainz om de aansluiting met toenmalig leider Leclerc te vinden: 'Met name die eerste bocht was heel bijzonder. Wat Max daar echt heel goed doet, is dat hij Carlos zo kort houdt, dat hij geen exit speed kan hebben.'

'Verstappen ging niet naar Leclerc toe om erachter te blijven'

Verstappen moest daarna één ding doen en dat was de aanval openen op Leclerc. Dat gebeurde in ronde 9. 'Je wist één ding zeker: hij ging niet naar hem toe om erachter te blijven', zegt Lammers. 'Daar was deze race veel te warm voor, dus je gaat niet onder iemands achtervleugel rijden. Dan wordt je auto gewoon veel te warm.' En dat is onder meer niet goed voor de banden.

Leclerc had geen antwoord op de aanval van Verstappen in de eerste bocht van het Miami International Autodrome en moest de leiding uit handen geven: 'Je kon erop wachten totdat het erop en erover zou zijn', vertelt Lammers verder. 'Dat doet Verstappen met groot gemak, maar na de race zag je hoeveel moeite dat eigenlijk kost.' Verstappen leek na de race er helemaal doorheen te zitten, maar de overwinning was in ieder geval voor hem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws