Leclerc vreest voor de titel: 'Ferrari moet zich verbeteren' Formule 1
Formule 1

Leclerc vreest voor de titel: 'Ferrari moet zich verbeteren'

Leclerc vreest voor de titel: 'Ferrari moet zich verbeteren'

Charles Leclerc zegt dat Ferrari het nodige moet verbeteren wil het Max Verstappen en Red Bull uit kunnen dagen voor de titel. De Monegask zei na de race in Miami bij Speed Week dat Ferrari beter met haar banden om moet gaan wil het Verstappen kunnen verslaan.

Charles Leclerc vreest voor de titel wanneer Ferrari zich niet weet te verbeteren. De Monegask kwam op de mediumbanden niet mee met de Red Bull Racing-auto van Verstappen maar kon na de safety car op de harde band wel aanvallen, zodoende ziet de Monegask ruimte voor zijn team om zich te verbeteren.

Leclerc dacht Verstappen te kunnen inhalen

Na zijn tweede plaats in Miami zegt de 24-jarige coureur: 'Op harde banden ging het goed in de race, maar op mediumband hadden we het moeilijk. Na vijf of zes ronden waren de voorbanden al aan het slijten, wat me de leiding kostte en daarna de achterstand op Verstappen.'

Volgens Leclerc moet Ferrari dus goed naar de bandenslijtage kijken. 'Dat is een gebied waar we echt naar moeten kijken. Op harde banden, zoals het spannende einde van de Grand Prix aantoonde, zijn we net zo snel als Red Bull. Ik dacht zelfs dat ik een reële kans had om de leiding terug te nemen van Verstappen. Maar het mocht niet zo zijn.'

Meer topsnelheid voor Ferrari

De Monegask ziet ook dat Ferrari tekort komt op het rechte stuk. 'Het andere gebied is snelheid op de rechte stukken. Net als in Saoedi-Arabië werd het hier duidelijk. Red Bull heeft een opvallende topsnelheid. Dat was één van de redenen dat Verstappen in het begin goed kon volgen en vervolgens kon inhalen. Bovendien was het ook één van de redenen waarom ik hem aan het eind niet meer kon inhalen', zegt Leclerc.

'Maar we kunnen niet zomaar alles op zijn kop zetten. Het is een basiskenmerk van onze auto, dat we gewoon beter zijn in de bochten, en niet zo snel zijn als Red Bull op de rechte stukken. Ik moet toegeven, het gedrag van de banden vandaag heeft me echt verrast. Dat moeten we analyseren. We moeten meer uit de zachte en mediumbanden halen. In de kwalificatie, over één snelle ronde, is dat geen probleem, maar over een raceafstand wel. Daar moeten we verbeteren', zo sluit Leclerc af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws