Oud-Ferrari-ingenieur ziet maar één juiste zet voor Verstappen: 'Red Bull heeft haar glans verloren' Opinie
Opinie

Oud-Ferrari-ingenieur ziet maar één juiste zet voor Verstappen: 'Red Bull heeft haar glans verloren'

Oud-Ferrari-ingenieur ziet maar één juiste zet voor Verstappen: 'Red Bull heeft haar glans verloren'

Luigi Mazzola, oud-Ferrari-ingenieur en Sky Sports Italia-analist, denkt dat de kans groot is dat Max Verstappen volgend jaar overstapt naar Mercedes. Hij vindt de drievoudig wereldkampioen een geschikte vervanger van Lewis Hamilton en ziet dat Mercedes-teambaas Toto Wolff alles uit de kast haalt om de Nederlander over te halen. Volgens Mazzola heeft Red Bull Racing haar glans verloren.

Verstappen kan honderd keer zeggen dat hij niet van plan is om over te stappen naar Mercedes, maar zodra het een weekend minder gaat met de RB20, worden de geluiden in de geruchtenmolen opnieuw versterkt met een overstap naar Mercedes. Wolff heeft zijn interesse in Verstappen niet onder stoelen of banken gestoken en doet er alles aan om de Verstappens te laten zien dat Mercedes weer een winnende auto in handen heeft. George Russell won in Oostenrijk, al kreeg hij die zege cadeau door de clash van Verstappen en Lando Norris.

In Silverstone won Lewis Hamilton echter op eigen kracht, en dat was volgend Wolff uitstekend bewijs voor Verstappen dat Mercedes het lek boven heeft. Mazzola, die vanaf 1988 tot en met 2009 bij Ferrari werkte als ingenieur, ziet een overstap van Verstappen naar Mercedes nog wel gebeuren. 'Dat zou de juiste zet zijn, zowel voor Verstappen als voor Wolff. En volgens mij zou dat ook kunnen gebeuren', zegt Mazzola bij Race Anatomy, een programma van Sky Sports Italia. 'Red Bull heeft haar glans verloren, er is verwarring binnen het team, er is iets gebeurd en dus is het spelletje kapot.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Oud-Ferrari-ingenieur ziet maar één juiste zet voor Verstappen: 'Red Bull heeft haar glans verloren'
Mazzola denkt dat Verstappen volgend jaar niet terugkeert in Red Bull-kleuren.

Mazzola ziet geen betere keus voor Mercedes

Verstappen hamert er al een tijdje op dat het team hard moet werken om de auto te verbeteren. Daar werkt hij zelf vanzelfsprekend ook hard aan mee. De Nederlander wil niet dat het team denkt dat de limieten al zijn bereikt. Voor de zomerstop brengt Red Bull waarschijnlijk nog een update. 'Ik denk dat Verstappen slim genoeg is om ja te zeggen tegen Wolff, en ik ben ervan overtuigd dat Toto Verstappen al in 2025 kan tekenen, al is 2026 te ver weg', erkent Mazzola.

'Welke coureur zou een betere keuze zijn dan Verstappen? Waarschijnlijk niemand, en het zekerstellen van een toekomstig viervoudig wereldkampioen zou een intentieverklaring zijn: Mercedes is terug', zegt de Italiaan. Vanuit het oogpunt van de Nederlander is de analyse van Mazzola al duidelijk: Red Bull heeft niet langer de dominante auto, de spanningen binnen het team blijven bestaan en ten slotte zijn er veel twijfels over de komende reglementswijzigingen, die gepland staan voor 2026. Maar alle teams hebben die twijfels.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

toto wolff mercedes 2024 blij
Wolff haalt alles uit de kast om Verstappen binnen te halen

Kan operatie Verstappen naar Mercedes slagen?

Wolff zal zijn best blijven doen om Verstappen te overtuigen dat Mercedes een geschikte plek is om zijn carrière voort te zetten. Verstappen lijkt echter totaal niet bezig te zijn met een overstap. De Nederlander herhaalde de afgelopen paar weekenden dat hij gewoon op zijn plek is bij Red Bull, en dat hij samen met het team hard werkt om hen aan kop te houden in het klassement. Momenteel staat Red Bull 71 punten voor op Ferrari, Mercedes staat vierde en heeft 152 punten minder dan de Oostenrijkse renstal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws