Verstappen dient Horner van repliek: 'Daar word je alleen maar lui van als je zo denkt' Formule 1
Formule 1

Verstappen dient Horner van repliek: 'Daar word je alleen maar lui van als je zo denkt'

Verstappen dient Horner van repliek: 'Daar word je alleen maar lui van als je zo denkt'

Max Verstappen weigert te geloven dat het steeds lastiger wordt om de RB20 te verbeteren. Teambaas Christian Horner gaf na de Grand Prix van Groot-Brittannië aan dat er weliswaar nog wat verbeteringen aan de auto in de pijplijn zitten, maar dat de rek er wel ver uit is met de huidige reglementen. Verstappen reageerde geagiteerd op die opmerking.

Afgelopen weekend had Red Bull het lastig op een circuit dat in theorie juist goed bij de RB20 zou moeten passen met veel snelle bochten. McLaren en Mercedes waren in de kwalificatie sneller, en ook in grote gedeeltes van de race. Na de race liet Horner aan de aanwezige media weten dat de teams aangekomen zijn aan het einde van de ontwikkelingscurve, en dat het vanaf nu dus om details gaat, en dat de upgrades steeds kleiner worden in het derde jaar van de huidige technische reglementen.

Verstappen luidde na de race juist de noodklok en gaf aan dat er werk aan de winkel is voor zijn werkgever. 'We zijn nu gewoon te langzaam en zo kunnen we geen wereldkampioen worden', merkte de Nederlander op bij het Oostenrijkse ORF. Verstappen werd vervolgens bij RaceFans geconfronteerd met de woorden van zijn teambaas, en sprak zich duidelijk uit. 'Daar geloof ik niks van. Daar word je alleen maar lui van als je zo denkt.'

Reglementen werken tegen

Wat Verstappen betreft is het alle hens aan dek. 'Ik vertrouw erop dat iedereen in de fabriek altijd voluit pusht, en probeert om de auto sneller te maken. Natuurlijk werken er ook veel slimme mensen in de andere teams, die precies hetzelfde aan het doen zijn', aldus Verstappen, die in de afgelopen vijf weekenden alleen in Oostenrijk de snelste tijd van het weekend neerzette. Teamgenoot Sergio Pérez bivakkeert al maandenlang in het middenveld en de achterhoede.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Verstappen dient Horner van repliek: 'Daar word je alleen maar lui van als je zo denkt'
Sergio Pérez heeft het loodzwaar bij Red Bull.

Onder het huidige reglement heeft Red Bull de minste ontwikkeltijd, als het aankomt op de windtunnel en de CFD-simulaties. 'Natuurlijk zou het helpen als we meer tijd hebben, maar dit is nu eenmaal hoe de regels zijn, in een poging om het winnende team af te remmen', zo houdt Verstappen zich wat meer op de vlakte na zijn initiële uitgesproken reactie. 'Als je in de achtervolging bent, ben je natuurlijk blij dat het zo is, en als jij aan de leiding gaat en de rest ziet inlopen, is dit niet wat je wil zien. Dit is nu eenmaal hoe de regels geschreven zijn. Iedereen is daarmee akkoord gegaan, dus je moet er maar mee dealen.'

Nieuwe vloer

Verstappen beschikte in Engeland in ieder geval wel over een upgrade. Helmut Marko gaf aan dat deze nieuwe vloer een halve tiende waard was, al reageerde Horner opvallend agressief op dat statement met: 'Wat weet Helmut er nou van?' Verstappen noemt geen cijfers, en legt uit dat het aan de omstandigheden ligt. 'We zien wel de verbeteringen. Dit weekend was ook gewoon een beetje hit-and-miss, waarbij we wat nieuwe onderdelen uitprobeerden, en dan helpt het weer ook niet.'

Toch probeert de wereldkampioen positief te blijven. 'Als je de situatie bekijkt, hadden we zonder schade aan de vloer absoluut in het gevecht voor poleposition gezeten, dus dat is sowieso positief. We moeten gewoon blijven pushen. We moeten upgrades blijven brengen, en ik weet ook dat die eraan zitten te komen. Hopelijk zijn die upgrades net wat beter dan die van de concurrentie.' Mercedes heeft al aangekondigd dat het in Hongarije én België weer met nieuwe onderdelen komt, terwijl ook McLaren niet stil zal zitten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws