Rosberg haalt uit naar Hamilton: 'Hij moet zich verontschuldigen' Opinie
Opinie

Rosberg haalt uit naar Hamilton: 'Hij moet zich verontschuldigen'

Rosberg haalt uit naar Hamilton: 'Hij moet zich verontschuldigen'

In hun jeugdjaren waren Nico Rosberg en Lewis Hamilton nog elkaars beste vrienden, maar de oplopende rivaliteit als Mercedes-teamgenoten van 2013 tot 2016 zorgde voor de nodige frictie tussen de twee leeftijdsgenoten. Rosberg zwaaide na het pakken van de wereldtitel in 2016 af, en is tegenwoordig analist, maar de laatste jaren worden er nog altijd wat prikjes heen en weer uitgedeeld.

Rosberg heeft zich vandaag kritisch uitgelaten over het optreden van zijn voormalige teamgenoot tijdens de kwalificatiesessie. Aan het einde van Q2 kwamen George Russell en Hamilton met elkaar in aanraking op het rechte stuk in een curieus incident. Het voorval werd nog onderzocht door de FIA, maar opvallend genoeg werd er geen straf uitgedeeld, ondanks het contact op hoge snelheid.

Waar Russell zichzelf al snel verontschuldigde via de boordradio, wees Hamilton over de boordradio met de vinger naar zijn teamgenoot, en verweet hij Russell van dangerous driving. Wat Rosberg betreft ligt de schuld toch ook voor een groot deel bij de oudere van de twee Britten. 'Lewis (Hamilton, red.) kwam verkeer tegen bij het ingaan van zijn ronde. Hij besloot toch om er gewoon voor te gaan en George (Russell, red.) in te halen. Russell zag hem helemaal niet', zo oordeelt Rosberg over het incident als analist van Sky Sports F1.

Hamilton moet sorry zeggen

Het verbaasde Rosberg dat Hamilton niet de hand in eigen boezem stak. 'Het is ongelukkig, maar ik denk dat dit resulteert in serieuze discussies. George bood zijn verontschuldigingen aan via de boordradio, en dat is het juiste om te doen. Lewis moet zich echter ook verontschuldigen. Als Lewis hem (Russell, red.) namelijk had ingehaald, was de ronde van Russell meteen verpest geweest. Hij had Hamilton dan namelijk vlak voor zich gehad, dus Lewis moet zich ook verontschuldigen', zo vraagt de Duitser zich af waarom de beide coureurs gelijktijdig aan hun snelle ronden wilden beginnen.

Verstappen de uitgesproken favoriet na zijn poleposition! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws