Wolff zag hoe beide coureurs met elkaar in aanraking kwamen: 'We hadden ze de situatie moeten uitleggen' Formule 1
Formule 1

Wolff zag hoe beide coureurs met elkaar in aanraking kwamen: 'We hadden ze de situatie moeten uitleggen'

Wolff zag hoe beide coureurs met elkaar in aanraking kwamen: 'We hadden ze de situatie moeten uitleggen'

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje vooral als een gemiste kans. De Oostenrijker zag hoe Lewis Hamilton zich als vijfde kwalificeerde, terwijl George Russell niet verder kwam dan een twaalfde stek. Toch blijft Wolff optimistisch voor de race na goede racesimulaties op de vrijdag.

In gesprek met F1TV gaat Wolff eerst in op de opvallende situatie die plaatsvond aan het einde van Q2. Hamilton en Russell kwamen met elkaar in aanraking, wat resulteerde in schade aan de Mercedes-bolide van Hamilton. 'Ja, dat was gewoon een compleet misverstand. Ze wisten allebei dat ze nog één ronde hadden. We hadden ze waarschijnlijk moeten uitleggen wat de situatie was, en dat hebben we niet gedaan', zo duidt Wolff aan waar het misging.

Het is al niet best dat Russell zijn teamgenoot niet in zijn spiegels zag, maar ook opvallend dat de beide coureurs gelijktijdig aan een snelle ronde probeerden te beginnen. 'Dit soort dingen kunnen gebeuren. De auto was helaas niet zo goed als we verwacht hadden, vooral bij George (Russell, red.). Het is een heel teleurstellende sessie voor ons. Je bevindt jezelf in een positie dat je op het gas gaat om je snelle ronde te beginnen. Dat was George, maar opeens zat Lewis in een lastige positie, omdat hij dacht dat George hem langs zou laten. Het was dus een miscommunicatie.'

Gemiste kans

Wolff was voor de kwalificatie juist nog positief gestemd. 'Ik denk dat we een auto hadden die goed genoeg was voor P2 of P3 vandaag, maar de omstandigheden zaten niet mee. Het werd warmer, dus de buitentemperatuur liep op. We hadden ook wat dingen aangepast aan de afstelling, en opeens ging het heel anders dan we verwacht hadden. Het was niet goed genoeg', aldus Wolff. Hamilton kan wel nog een plekje winst boeken op de startopstelling, voor de tweede keer op rij, aangezien Gasly vermoedelijk nog een gridstraf zal ontvangen. Vanaf plek vier is nog alles mogelijk, denkt Wolff. 'Ja, voor ons hebben we Lando (Norris, red.). We weten niet hoe goed zijn racesnelheid gaat zijn, en datzelfde geldt voor Sainz. We hebben een solide kans met Lewis, en datzelfde geldt voor George. Als we dezelfde racesnelheid hebben als gisteren (in de racesimulatie in de tweede vrije training, red.), dan gaat hij grote stappen vooruit zetten.'

Verstappen de uitgesproken favoriet na zijn poleposition! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws