Voormalig F1-coureur stelt dat Red Bull Verstappen nodig heeft: 'Max is een machine' Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-coureur stelt dat Red Bull Verstappen nodig heeft: 'Max is een machine'

Voormalig F1-coureur stelt dat Red Bull Verstappen nodig heeft: 'Max is een machine'

Volgens voormalig Formule 1-coureur Patrick Friesacher beschikt Red Bull Racing momenteel nog altijd over het sterkste pakket, maar daar heeft de kampioensformatie Max Verstappen wel voor nodig. De 26-jarige Nederlander beschikt namelijk over uitzonderlijke kwaliteiten, die hij keer op keer op het circuit toont.

Na een dominante start van het seizoen heeft Red Bull de afgelopen races serieuze concurrentie gekregen van Ferrari, McLaren en sinds Canada ook van Mercedes. Steeds vaker vraagt men zich af of de RB20 nog wel de beste bolide van het veld is. Friesacher, die zelf in 2005 elf races reed voor Minardi in de Formule 1 als teamgenoot van Christijan Albers, laat zich desgevraagd uit over dit vraagstuk. 'Ik denk het wel, want de combinatie van de bolide van Max (Verstappen, red.) bewijst dat keer op keer', antwoordt de Oostenrijker in een interview op Redbull.com. 'Max kan het maximale uit de RB20 halen en dat maakt hem onderdeel van het sterkste pakket van dit moment.'

Friesacher stelt echter wel dat Red Bull Verstappen nodig heeft om die macht te demonstreren. 'Ja, ze hebben Max nodig. Met Sergio (Pérez, red.) zie je dat overwinningen niet vanzelfsprekend zijn', wijst de voormalig F1-coureur op het enorme verschil in resultaten tussen beide Red Bull-coureurs. 'Als Sergio een goede dag heeft, dan staat hij natuurlijk vooraan, maar hij heeft altijd wat schommelingen. Max is veel consistenter, hij is een machine', geeft Friesacher de Nederlander een groot compliment.

Bijdrage Verstappen

Dat wil echter niet zeggen dat Friesacher denkt dat het aandeel van Verstappen in het succes van Red Bull per se groter is dan dat van anderen. 'Het is het hele pakket dat perfect harmonieert, het team, de mensen om hem heen en natuurlijk zijn ingenieur', doelt de Oostenrijker op Gianpiero Lambiase. 'Formule 1 is de grootste teamsport ter wereld en elk radertje moet perfect in elkaar passen. Je kunt alleen onverslaanbaar zijn als alles klopt', aldus Friesacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws