'Wie Verstappen nog steeds als heethoofdige jongeling zien, hebben niet opgelet' Opinie
Opinie

'Wie Verstappen nog steeds als heethoofdige jongeling zien, hebben niet opgelet'

'Wie Verstappen nog steeds als heethoofdige jongeling zien, hebben niet opgelet'

Volgens Edd Straw zit er nog veel meer aan te komen vanuit Max Verstappen in 2021. De Britse F1-expert, die zijn verhaal doet bij RACER, denkt dat de pech die hij gedurende de meest recente races kende, hem enkel zal motiveren om na de zomerstop harder terug te slaan. Binnen Red Bull Racing wordt lovend over hem gesproken, en dat is zeer begrijpelijk.

'Het is onwaarschijnlijk dat Verstappen naar de achtergrond verdwijnt', suggereert Straw in zijn opiniestuk. 'Hij is weliswaar pas 23 jaar oud, maar de mensen die hem als de heethoofdige jongeling zien, hebben niet opgelet', voegt hij daaraan toe. In de voorgaande seizoenen kreeg de Limburger geregeld als kritiek dat hij te roekeloos was en geen rekening hield met de tegenstanders. Daar is inmiddels niets meer van over.

Van zijn voorsprong in de titelstrijd overigens ook niet. Na de diskwalificatie van Sebastian Vettel is het gat tussen de titelrivalen acht punten geworden in het voordeel van Lewis Hamilton. Voor Verstappen zou dit een goede zaak kunnen zijn, in de ogen van Straw: 'Dat hij met een fikse voorsprong de zomerstop in had moeten gaan, maar deze niet heeft, zal hem enkel motiveren.'

'Er is geen bewijs geweest in 2021 van overmatig agressief rijgedrag of dat hij de rust niet kon bewaren. Zijn lastige race met een bolide waarvan een half bargeboard verdwenen was, is daar bewijs van', vervolgt de Engelsman. In de Grand Prix van Hongarije kostte een inschattingsfout van Valtteri Bottas Verstappen een hele hap aan downforce. De volledige rechterkant van zijn bargeboard was verdwenen na ronde 1.

Newey lovend over Verstappen

Recentelijk sprak topontwerper Adrian Newey zich lovend uit over de Nederlander. Straw: 'Geen wonder dat Red Bulls technische topman, Adrian Newey, zich lovend uitgelaten heeft over het doorzettingsvermogen van Verstappen.' De Red bull-topman meldde dat Verstappen de drive had die hij bij wereldkampioenen in het verleden ook zag. Daarnaast vond hij het knap dat hij incidenten als die in Groot-Brittannië achter zich kon laten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws