F2 en F3 in Monaco | Vesti wint in Monaco en pakt de leiding in titelstrijd, Martins werkt zichzelf in de nesten F2 & F3
F2 & F3

F2 en F3 in Monaco | Vesti wint in Monaco en pakt de leiding in titelstrijd, Martins werkt zichzelf in de nesten

F2 en F3 in Monaco | Vesti wint in Monaco en pakt de leiding in titelstrijd, Martins werkt zichzelf in de nesten

Naast de Formule 1 zijn bij de Grand Prix van Monaco ook de Formule 2 en Formule 3 aanwezig voor het derde raceweekend van het seizoen 2023. F1Maximaal.nl houdt je in dit topic op de hoogte van alle updates en uitslagen van de opstapklassen op het Circuit de Monaco.

F2: Vesti wint in Monaco en pakt de leiding in titelstrijd, Martins werkt zichzelf in de nesten

Frederik Vesti heeft de feature race in Monaco vanaf poleposition weten te winnen. De eerste plek van de Deen kwam nooit echt in gevaar, maar het was wel een race met veel chaos. Geruime tijd leek de race rustig te verlopen, aangezien de coureurs zonder kleerscheuren de eerste ronden doorkwamen. Ayumu Iwasa zorgde voor wat opwinding na een prima inhaalactie in bocht 5.

Even later ging het echter mis voor Jack Doohan. De Alpine-junior raakte eerst de muur in de laatste sector om vervolgens in Massenet (bocht 3) keihard de muur in te schieten. Zijn auto vloog in de brand en de safetycar werd naar buiten gebracht. Doordat de vangrail stuk was, werd met de rode vlag gezwaaid. Toen de race weer onderweg was kwam Victor Martins erachter dat hij zichzelf in de nesten had gewerkt. De Fransman reed te hard en hij had een lelijke klapper kunnen maken met een marshal bij het ongeluk. Dat gebeurde niet, maar het leverde hem wel een straf op, waardoor hij zijn tweede plek moest afstaan aan Théo Pourchaire. Red Bull Racing-junior Zane Maloney eindigde als derde met Richard Verschoor op P4.

F3: Mini weet Beganovic achter zich te houden en pakt eerste zege

Gabriele Mini heeft zijn eerste Formule 3-race weten te winnen. De Italiaan mocht de feature race in het prinsendom vanaf poleposition aanvangen en daarmee was het belangrijkste werk al verricht. Dino Beganovic hield de druk er vol op gedurende de race, vooral tegen het einde, maar dat mocht niet baten voor de coureur van Prema, die zag dat teamgenoot Paul Aron als derde over de streep kwam. De Est moest met hand en tand verdedigen, want ook Luke Browning rook de kans op een podium. Het gat tussen de top-vier en de rest van het veld was immens. In het middenveld zorgde dat wel voor de nodige chaos. Sebastián Montoya en Caio Collet crashten, waardoor Montoya een tijdstraf van tien seconden kreeg.

F2: Iwasa pakt overwinning en leiding in het kampioenschap, Verschoor vierde

Red Bull-junior Ayumu Iwasa heeft de Formule 2-sprintrace in Monaco gewonnen, nadat polesitter Isack Hadjar, eveneens een Red Bull-juniorcoureur, al snel te maken kreeg met technische problemen. Iwasa breidde zijn voorsprong op Jehan Daruvala na een late safetycar uit tot bijna zeven seconden, terwijl Jak Crawford het podium completeerde. Crawford werd de hele race op de hielen gezeten door Richard Verschoor, die klaagde dat Crawford wel erg langzaam was, maar de Amerikaan niet wist in te halen. Théo Pourchaire kwam niet verder dan de achtste plek en ziet daardoor Iwasa langszij komen in het kampioenschap.

F3: Martí dominant naar Formule 3-overwinning in Monaco, Bortoleto zesde

Josep María Martí heeft op overtuigende wijze de eerste race van de Formule 3 in Monaco weten te winnen. De Spaanse Campos Racing-coureur begon vanaf poleposition en gaf de leiding op geen enkel moment uit handen. Ook een neutralisatie maakte de zeventienjarige uit Barcelona niet gek, die daarmee voor de tweede keer wint in de opstapklasse. Leonardo Fornaroli werd tweede voor Grégoire Saucy. Kampioenschapsleider Gabriel Bortoleto begon vanaf P6 en eindigde daar ook.

F2: Vesti pakt Formule 2-pole in afgebroken kwalificatie, Verschoor P6

Frederik Vesti heeft poleposition gepakt tijdens de kwalificatie voor de Formule 2 in Monaco. De Deense Prema Racing-coureur was de snelste man in groep B en tevens de snelste van iedereen, waardoor de coureurs uit laatstgenoemde groep de oneven startplekken krijgen. Victor Martins, snelste in groep A, start daardoor als tweede tijdens de hoofdrace op zondag. Richard Verschoor start dan als zesde. De kwalificatie werd vroegtijdig beëindigd door een crash van Clement Novalak.

F3: Mini geeft goede start Formule 3-weekend perfect vervolg met poleposition

Gabriele Mini heeft zijn goede start van het Formule 3-weekend in Monaco een meer dan uitstekend vervolg gegeven. De Italiaanse protegé van Alpine heeft poleposition gepakt voor de hoofdrace van zondag. Mini was de snelste man van groep B, waarbij Dino Beganovic de snelste was in groep A. Omdat Mini sneller was dan Beganovic, starten de mensen uit groep A op de startplekken met even getallen en groep B op de oneven getallen. Paul Aron, teamgenoot van Beganovic bij Prema Racing, start als derde. Kampioenschapsleider Gabriel Bortoleto moet het doen met plaats zeven.

F2: Iwasa bovenaan trainingssessie Formule 2, Verschoor ook rap onderweg

Ayumu Iwasa was tijdens de vrije training van de Formule 2 de snelste op het stratencircuit in Monaco. De junior van Red Bull Racing was een paar honderdsten sneller dan Victor Martins die de tweede tijd pakte. Nederlander Richard Verschoor was ook rap onderweg. De coureur van Van Amersfoort Racing pakte de derde tijd in het prinsendom. De sessie kende één rode vlag, nadat Ralph Boschung en Roman Stanek tegen elkaar op waren geknald.

F3: Mini bovenaan in regenachtige trainingssessie Formule 3

Gabriele Mini was de snelste man tijdens de vrije training van de Formule 3 in Monaco. De Italiaanse coureur van Hitech was bijna drie tienden sneller dan MP Motorsport-rijder Franco Colapinto. Grégoire Saucy was op zijn beurt vier tienden langzamer dan Colapinto. Kampioenschapsleider Gabriel Bortoleto werd vijfde tijdens een regenachtige en incidentrijke trainingssessie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws