Van Amersfoort Racing

Van Amersfoort Racing, of kortweg VAR, is een Nederlands raceteam dat werd opgericht in 1975 door Frits van Amersfoort. Het team, dat zich nu kwalificeert als opleidingscentrum voor coureurs en pit-crew, heeft inmiddels dertien nationale en internationale kampioenschappen gewonnen. Onder anderen Jos Verstappen, Max Verstappen, Charles Leclerc, Huub Rothengatter en Tom Coronel hebben bij Van Amersfoort Racing gereden.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Investeren in nieuwe technologieën

In 2017 vierde Van Amersfoort Racing het 40-jarige bestaan van het team. Tien jaar eerder werd er een boek uitgegeven met medewerking van ex-VAR-coureurs, teamleden en journalisten. Van Amersfoort Racing blijft, om de toekomst veilig te stellen, investeren in nieuwe technologieën en volgt ontwikkelingen binnen de autosport op de voet.

De kracht van talent

Bij Van Amersfoort Racing geloven ze in de kracht van talent en daarom werkt het team ook nauw samen met universiteiten en technische partners. Dit heeft het team de afgelopen 40 jaar ook gedaan en daarom is VAR, naar eigen zeggen, de meest solide opstap naar het racen binnen Europa.

Van Amersfoort Racing Nieuws