Concurrentie stiekem blij met crash Pérez: 'Er zijn geweldige foto's!' Formule 1
Formule 1

Concurrentie stiekem blij met crash Pérez: 'Er zijn geweldige foto's!'

Concurrentie stiekem blij met crash Pérez: 'Er zijn geweldige foto's!'

De concurrenten van Red Bull Racing zijn stiekem blij dat Sergio Pérez crashte tijdens Q1 in Monaco. De auto van de coureur werd daardoor omhoog gehesen door een hijskraan en zodoende konden er foto's worden gemaakt van de vloer van de RB19. Meerdere concurrenten denken dat aerodynamici de foto's goed zullen bestuderen, maar bij Williams denkt men dat het onmogelijk zal zijn om het concept van Red Bull volledig te kopiëren.

Dit weekend werden de auto's van Pérez en Lewis Hamilton hoog de lucht in gehesen, nadat beide coureurs waren gecrasht. Bij Mercedes denkt men dat de irritatie bij Red Bull hoger is dan bij de Duitse renstal zelf. 'Ik ga ervan uit dat zij het waarschijnlijk erger vinden dat hun auto in de lucht hing dan wij', wordt Andrew Shovlin geciteerd door Autosport. 'Dus de teams zullen dolgraag dergelijke foto's bekijken. Monaco is een goede gelegenheid om zulke opnames te maken.'

Bij Aston Martin kan men de humor er ook wel van inzien. 'Natuurlijk zijn er geweldige foto's!', zegt Tom McCullough, performance director van de Britse renstal. Hij denkt dat de aerodynamici smullen van dergelijke plaatjes. 'Zij zullen goed kijken naar alle auto's die omhoog werden getild. De aerodynamici willen nooit dat je dat laat zien. Je leert veel, zelfs alleen al van hoe de bodemplaat slijt. Je leert van wat elkaar raakt. Er zijn veel enthousiaste aerodynamici in de pitstraat die daar allemaal naar kijken.'

'Wel erg moeilijk om Red Bull-concept na te bootsen'

Dave Robson, head of vehicle performance bij Williams, is wat rustiger omtrent de foto's. De Brit denkt dat de teams het moeilijk zullen vinden om het concept van Red Bull te kopiëren. 'Het lijkt zo complex op een 2D-foto, vanwege de manier waarop het licht invalt, dus je kunt er niets van begrijpen. Ze doen het allemaal zo omdat ze daarmee neerwaartse kracht genereren, maar het maakt het wel erg moeilijk om het na te bootsen', concludeert Robson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws