F2 in Baku | Pourchaire breekt zijn arm in hoofdrace F2 & F3
F2 & F3

F2 in Baku | Pourchaire breekt zijn arm in hoofdrace

F2 in Baku | Pourchaire breekt zijn arm in hoofdrace

Ook de Formule 2 rijdt aankomend weekend in Azerbeidzjan. Hoewel de subklasse van de Formule 1 aan populariteit haar grotere broer niet evenaart, wordt de klasse voor Nederlandse F1-fans wel steeds interessanter. Met de aanwezigheid van Bent Viscaal en Richard Verschoor hebben we namelijk genoeg talent van eigen bodem tussen de racetalenten rijden. Middels F2 in Azerbeidzjan spelen wij de meest recente updates door van het Formule 2-raceweekend.

Pourchaire breekt zijn arm in hoofdrace

Theo Pourcharie heeft in de hoofdrace van de Formule 2 zijn arm gebroken na een incident, hoogstwaarschijnlijk met Dan Ticktum. Hierdoor is het mogelijk dat de coureur een aantal races in de runner up-klasse moet gaan missen.

Viscaal mist podium in tweede race Baku, Vips claimt dominante eerste zege

Jüri Vips heeft zijn eerste overwinning in de Formule 2 gepakt op het Baku City Circuit. De Red Bull-juniorrijder zag in de openingsfase van de chaotische tweede sprintrace in Azerbeidzjan hoe polesitter Bent Viscaal in de eerste ronde werd ingehaald door David Beckmann en haalde de Tukker niet veel later zelf in om de tweede plaats te claimen. De coureur uit Estland ging daarna in de aanval en kwam na de tweede safety car-periode van de race in een positie om Beckmann te passeren. Na een scherpe inhaalactie aan het begin van de elfde ronde gaf Vips de leiding niet meer uit handen, en kwam hij met een voorsprong van 3,5 seconden over de lijn. Beckmann werd tweede, terwijl Jehan Daruvala de derde positie afpakte van Viscaal.

Hoewel Viscaal zijn poleposition niet om wist te zetten in de tweede sprintrace, was het desondanks een sterke race van de Trident-coureur. In de honderdste Formule 2-race waren zijn naaste tegenstanders net een maatje te groot voor de Nederlander, maar Viscaal kon toch goed aanhaken en kwam bij het vallen van het zwart-wit geblokt op acht tienden van Daruvala over de lijn. Daarmee pakt Viscaal acht kampioenschapspunten. Er waren ditmaal geen punten voor Richard Verschoor. De MP Motorsport-coureur moest de strijd al snel staken nadat hij door Roy Nissany van de baan werd gereden. Verschoor reed ten tijde van het incident op de zevende plek.

Viscaal pakt reversed pole, Schwartzman ijzersterk in eerste sprintrace

In een spannende eerste sprintrace heeft Nederlander Bent Viscaal een tiende plaats gehaald, wat genoeg is voor reversed pole. Door een tijdstraf van Felipe Drugovich (P9) was P11 genoeg voor de coureur van Trident, die voor het eerst dit seizoen een eerste startplaats te pakken heeft. Zijn collega en landgenoot Richard Verschoor had meer moeite om aan te haken bij de top tien en vanaf P14 wist de MP Motorsport-rijder niet in de top tien te komen.

Vooraan het veld was het Robert Schwartzman die overtuigend naar de overwinning reed. Het Ferrari-talent begon van poleposition en maakte geen fout, waardoor hij glansrijk naar de overwinning reed. Achter hem was het Dan Ticktum die hoge ogen gooide. Vanaf P6 liet de Nieuw-Zeelander een uitstekende pace zien en na een aantal sterke inhaalacties reed de jongeling naar P2.

Lawson start van pole, Viscaal en Verschoor kunnen weinig uithalen

Liam Lawson start de hoofdrace in Baku vanaf poleposition. De Nieuw-Zeelander zette zijn Hitech-bolide op de eerste startplek, voor teamgenoot Juri Vips, die dus vanaf de tweede plek start. Allebei de Red Bull-jongelingen kwamen uitstekend uit de verf op het nauwe straatcircuit, waar de auto's van Hitech het prima lijken te doen. Oscar Piastri heeft zijn Prema op de derde startplek weten te zetten.

Voor Bent Viscaal en Richard Verschoor verliep de sessie minder voorspoedig, hoewel Viscaal wel wat ongelukkig was in zijn laatste ronde. Virtueel lag hij in deze ronde op P4, totdat hij opgehouden werd door Guilherme Samaia. Daardoor wist hij zijn tijd niet te verbeteren en was een vijftiende plek het hoogst haalbare.

Verschoor eindigde uiteindelijk op P16. De twee Nederlandse heren starten dus buiten de top tien op Baku City Circuit, maar hebben ook het materiaal doorgaans niet om echt aanspraak te maken op een top tien-start. Viscaals Trident en Verschoors MP Motorsport zijn teams die doorgaans vrede hebben met een puntenfinish.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws