F2 in Saoedi-Arabië | Vesti profiteert optimaal van onnodige spins van Martins en Bearman F2 & F3
F2 & F3

F2 in Saoedi-Arabië | Vesti profiteert optimaal van onnodige spins van Martins en Bearman

F2 in Saoedi-Arabië | Vesti profiteert optimaal van onnodige spins van Martins en Bearman

Naast de Formule 1 is bij de Grand Prix van Bahrein ook de Formule 2 aanwezig voor het tweede raceweekend van het seizoen 2023. F1Maximaal.nl houdt je in dit topic op de hoogte van alle updates en uitslagen van de opstapklasse op het Jeddah Street Circuit.

Vesti profiteert optimaal van onnodige spins van Martins en Bearman

Frederik Vesti heeft zijn eerste zege van 2023 op zijn naam mogen schrijven. De Prema-coureur mocht vanaf de zesde positie vertrekken na een straf voor Théo Pourchaire, die Oliver Bearman en zichzelf uit de sprintrace tikte. Lang leek het erop alsof Vesti geen kans zou gaan maken op de zege, aangezien Bearman en Victor Martins het met elkaar uitvochten in een groot deel van de race. De Fransman had in het gevecht duidelijk de touwtjes in handen en leek op weg naar zijn eerste zege in de Formule 2.

Voor beide kemphanen ging het echter vlug achter elkaar mis. Eerst was het Bearman die de controle over zijn Prema-bolide verloor. De Brit was in de achtervolging op Martins, maar moest deze strijd dus staken. Niet veel later maakte de Fransman zelf een cruciale fout. De ART-rijder spinde en tikte met zijn achtervleugel de muur aan. Dat was voldoende reden voor Martins om zijn auto te parkeren en de race te staken. Vesti was dus de gelukkigste van het stel, want hij nam na enkele pitstops van anderen de leiding over en deze stond hij, door een grote voorsprong op nummer twee Jack Doohan, ook niet meer af.

Iwasa houdt onder immense druk van Martins stand, Pourchaire crasht

Ayumu Iwasa heeft de sprintrace van de Formule 2 in Jeddah gewonnen. De Red Bull Racing-protegé begon vanaf P4, maar nam al vroeg de leiding over en gaf die ook niet meer uit handen. Victor Martins werd tweede na een knappe inhaalrace vanaf P10. Jehan Daruvala gaat namens MP Motorsport naar het podium. De Indiër werd derde, nadat hij lang meedeed voor de overwinning.

Théo Pourchaire, die voor dit weekend kampioenschapsleider was, crashte in de zevende ronde uit de race na een veel te late remactie in bocht één. Hij nam Oliver Bearman mee in zijn ongeluk, waardoor beide heren de strijd voortijdig moesten staken. Richard Verschoor kende geen hele fijne dag. De Nederlandse coureur van Van Amersfoort Racing begon als negentiende en werd in de sprintrace zestiende.

Martins pakt zeer dominant poleposition, Verschoor valt stil

Victor Martins heeft poleposition gepakt voor de hoofdrace van de Formule 2 op zondag. De Fransman was in zijn ART-bolide maar liefst zeven tienden van een seconde sneller dan Oliver Bearman. Kampioenschapsleider Théo Pourchaire noteerde de derde tijd. Richard Verschoor viel aan het begin van de kwalificatie in Jeddah stil en start zondag slechts als twintigste.

Bearman snelste in afgekapte training, Verschoor achtste

Oliver Bearman heeft de vrije training van de Formule 2 in Jeddah afgesloten met de snelste tijd. De Ferrari-protegé, rijdend voor Prema Racing, noteerde een 1:43,501 op het stratencircuit. Daarmee is de Engelsman bijna twee tienden sneller dan teamgenoot Frederik Vesti, die op zijn beurt bijna een tiende sneller is dan Alpine-junior Victor Martins. Richard Verschoor eindigt als achtste op acht tienden van Bearman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws