GP Rusland: Nieuwe versnellingsbak voor Hamilton, geen gridstraf Algemeen
Algemeen

GP Rusland: Nieuwe versnellingsbak voor Hamilton, geen gridstraf

GP Rusland: Nieuwe versnellingsbak voor Hamilton, geen gridstraf

Lewis Hamilton zal de Grand Prix van Rusland starten met een nieuwe versnellingsbak. Daarmee is hij een van drie coureurs die een bakwissel maakt, naast Max Verstappen en Pierre Gasly. Max Verstappen wisselt daarnaast nog een groot aantal andere motoronderdelen.

Zowel Hamilton, Verstappen en Gasly krijgen geen gridstraf voor hun bakwissel. Rijders moeten zes achtereenvolgende races met hun versnellingsbak doen; wissel je je bak voor die tijd, dan ontvang je vijf plaatsen gridstraf. Echter, alle drie de rijders weten deze straf te ontlopen. Gasly heeft inderdaad de zes races met zijn bak gereden, en mag dus ‘gewoon’ zijn bak wisselen.

Hamilton en Verstappen hebben nog geen zes races met hun oude versnellingsbak gereden. Echter, rijders die de voorgaande race niet hebben gefinisht, mogen hun versnellingsbak zonder straf wisselen. Beide titelrivalen hebben de vorige race op het circuit van Monza niet afgemaakt, vanwege hun crash in de Variante Rettifilo. Daarom worden ze allebei niet teruggezet op de startgrid. Max Verstappen start overigens sowieso achteraan; hij vervangt ook nog een aantal andere onderdelen, waar hij wél straf voor krijgt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws